(VIDEO) MAMAC ZA BOGATAŠE: Evo koliko bi koštala Bela kuća da je na prodaju!
Foto: AP

Moćna i skupa

(VIDEO) MAMAC ZA BOGATAŠE: Evo koliko bi koštala Bela kuća da je na prodaju!

Planeta -

Svaka nekretnina ima tržišnu vrednost koja zavisi od ponude i potražnje. I Bela kuća, na adresi 1600 Penslvanija Avenija, takođe je nekretnina. Koliko onda može da vrediti ta nekretnina s obzirom na stanje na tržištu?

Prema podacima kompanije za poslovanje sa nekretninama Zilov grup sumnje nema, reč je o 379,9 miliona dolara. Takvo je stanje danas, a prvi put Zilov je vrednost Bele kuće izračunao 2009., navodi Biznis Insajder. Zilov poseduje jednu od najvećih baza podataka nekretnina u SAD, a vrednost im računa pomoću posebnog algoritma, što ne čudi s obzirom da su kompaniju osnovala dvojica visokih bivših direktora Majkrosofta.

Oni danas tvrde da je tokom dva mandata predsednika Baraka Obame vrednost Bele kuće porasla za 15 odsto. "Vrednost kuća širom zemlje u najbržem je usponu od 2006., mnoga tržišta beleže nove rekorde i to je dovelo do toga da Bela kuća danas vredi više nego ikad prije", naveli su iz Zilova u saoštenju.

Prema podacima S&P/Kejs - Šiler, u oktobru su vrednosti kuća u Americi dostigle cene iz vremena pre izbijanja finansijske krize. Zilov se potrudio, pa je izračunao i koliko bi koštala mesečna stanarina u Beloj kući. Naravno, u slučaju da predsednik sa porodicom unutra u tom trenutku nije stanar kao državni službenik.

Reč je o 2,1 miliona dolara mesečne stanarine, o iznosu do kog se dolazi kad se uzme u obzir da zgrada ima 132 sobe, da je na odličnoj lokaciji, da ima 73.000 metara okućnice, 5100 kvadrata stambenog prostora, solarno grejanje, bazen, trem, 35 kupatila, sigurnosni sistem, terene za košarku i tenis...

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 4. epizoda SEAL: Sve tajne "američkih foka"!

(Express.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track