MOJ OTAC JE UBIO NJENU MAJKU: Ugovorile smo sastanak i danas smo NAJBOLJE PRIJATELJICE!
Foto: Printscreen/Facebook

Zaboravile tragičnu prošlost

MOJ OTAC JE UBIO NJENU MAJKU: Ugovorile smo sastanak i danas smo NAJBOLJE PRIJATELJICE!

Planeta -

Amanda i Liz (41) su išle zajedno u osnovnu školu. Lizin otac je ubio Amandinu majku kad su bile devojčice. Odlučile su da se sastanu kako bi ostavile prošlost i bolne uspomene za sobom.

Kada je Amanda Rajts (41) iz Engleske imala samo četiri godine, porodični prijatelj Džon Dikinson joj je zadavio majku Saru (25). Ubio ju je pred Amandinim očima, a potom je pokušao da prikrije tragove pa je zapalio požar.

Počeo je daviti i devojčicu, ali ju je spasio lokalni mlekar koji je čuo njen vrisak i ušao u kuću. Ubica je uhvaćen i osuđen na dve doživotne kazne zatvora. Amanda je provela osam nedelja u bolnici zbog opekotina, prenosi Miror.

Ćerka Džona Dikinsona, Liz Kilingvort, išla je u školu s Amandom u gradu Stevenejdž. Njih dve se nisu videle godinama, a odlučile su da se sastanu kako bi ostavile prošlost i bolne uspomene za sobom. Od tragedije nisu progovorile i tvrde da su obe bile prilično nervozne.

Liz kaže da se sve ove godine osećala kao da ima "prljavu krv", da je ljudi osuđuju i gledaju drugačije zbog očevih dela.

"Bila sam nervozna, ali kada sam videla da se Amanda smeje, sve je prošlo. Zagrlila me. Kad sam osetila njene ruke oko sebe znala sam da me je prihvatila. Odmah sam briznula u plač i rekla koliko mi je žao zbog svega. Celi život sam nosila taj teret, a ona je rekla da nije moja krivica", ispričala je Liz.

"Osećala sam se kao na nekom čudnom sastanku na slepo. Bilo me je strah da ne podstaknem neka grozna sećanja, ali kad sam je videla, izgledala je tako dobrodušno. Smeškala se. Odmah sam osetila povezanost i opustila se."

Liz je imala samo godinu dana kad se ubica Džon razveo od njene majke. Ona s njim do danas nikad nije imala nikakav kontakt. Poslednji put ga je videla u zatvoru kad je imala sedam godina.

"Baka i deda su me poveli u zatvor da vidim oca. On je hteo da me zagrli, a ja ništa nisam želela s tim čudnim strancem. Sećam se da je imao male oči, veliki nos i brkove. Nisam znala zbog čega je u zatvoru, ali znala sam da je napravio nešto loše", priča Liz.

"Kad sam imala 12 godina, videla sam Amandu u školskoj svlačionici. Videla sam da su joj noge pune ožiljaka od opekotina. Ta scena me proganja dan danas. Nisam znala što bih rekla. Bilo me sram, samo sam otišla", dodala je.

Amanda je nedavno napisala knjigu u kojoj opisuje svoje detinjstvo. Ta knjiga je dospela u Lizine ruke, a nakon čitanja, tvrdi, morala je da kontaktira Amandu premda ju je bilo strah da će je mrzeti. Potražila ju je na Fejsbuku i počele su da se dopisuju, a onda ugovorile i prvi susret.

"Prijateljstvo s njom mi je pomoglo da se lakše suočim s nekim stvarima i prebrodim depresiju. Vidim da je Amanda izrasla u predivnu ženu s predivnom porodicom i da je srećna. To i mene čini jako srećnom", rekla je Liz.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja