OD TRAMPOVOG ŠAMARA BRISELU SE UŠI PUŠE: Tilerson neće samit NATO zbog Kine i Rusije
Foto: Reuters

Drugačiji prioriteti

OD TRAMPOVOG ŠAMARA BRISELU SE UŠI PUŠE: Tilerson neće samit NATO zbog Kine i Rusije

Planeta -

VAŠINGTON - Američki državni sekretar Reks Tilerson posetiće Rusiju sledećeg meseca, pošto će prethodno propustiti ministarski sastanak NATO u Briselu.

Tilerson će otići u Moskvu posle posete Italiji gde će učestvovati na ministarskom sastanku Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemalja, rekli su zvaničnici Stejt departmenta.

Poseta šefa američke diplomatije Moskvi najavljena je dok se nastavljaju kontroverze oko ruskih sajber napada na američku Demokratsku partiju i istrage FBI i Kongresa o vezama saradnika predsednika Donalda Trampa s Rusijom, navodi Vašington post .

Zvaničnici Stejt departmenta nisu hteli da potvrde spekulacije da Tilerson propušta sastanak ministara spoljnih poslova članica NATO-Briselu 5. i 6. aprila da bi u to vreme prisustvovao Trampovom sastanku s kineskim predsednikom Sijem Đinpingom.

Mada bi se očekivalo da Tilerson prisustvuje sastanku NATO u sedištu Alijanse u Briselu, zvaničnici kažu da državni sekretar to nije smatrao imperativom pošto će se sastati s njima u sredu u Vašingtonu na skupu posvećenom borbi protiv Islamske države.

Tilerson je kao šef naftnog giganta Eksonmobajla (ExxonMobil) pregovarao s Rusijom, a od predsednika Rusije Vladimira Putina dobio je orden prijateljstva.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 5.epizoda SPECNAZ : Ovo su najelitnije ruske specijalne jedinice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track