TERORISTIČKI NAPAD NA BRISEL UJEDINIO EVROPU Junker: Zajedno smo odbranili demokratiju!
Foto: AP 13 Jul

Godišnjica stravičnog zločina

TERORISTIČKI NAPAD NA BRISEL UJEDINIO EVROPU Junker: Zajedno smo odbranili demokratiju!

Planeta -

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker poručio je, povodom današnje godišnjice terorističkog napada u Briselu, da je taj događaj ujedinio Evropu u odluci da odbrani demokratiju i miran suživot među različitim nacijama.

On je pozvao Evropljane da na ovim vrednostima nastave da grade svoju budućnost.

Kako je objavljeno na sajtu Evropske komisije, Junker kaže da je cela Evropa bila u žalosti zbog ovog strašnog terorističkog napada, te poručio da će sećanje na žrtve tog napada nastaviti da živi zauvek.

Ovaj strašni terorstički napad dogodio se u samom srcu Evrope, ovde u Belgiji, u našem glavnom gradu, Briselu, višejezičnom i multinacionalnom gradu gde smo srećno živeli zajedno. Suočeni sa ovakvim nezapamćenim i neshvatljivim zločinom, mi koji živimo u Briselu i Belgiji, uz pomoć svih građana Evrope, odlučili smo da ostanemo jaki i ne izgubimo nadu,poručio je Junker u saopštenju izdatom u sedištu Evropske komisije u Briselu.

Junker kaže da su Evropljani tokom napada na Brisel ostali jedinstveni u svojoj brobi protiv terorizma, pokazavši odlučnost da odbrane, po svaku cenu, svoje vrednosti i slobodu.

Teroristi nisu uspeli upravo zbog naše odlučnosti da na nasilje i mržnju odgovorimo odlučnošću da odbranimo demokratiju i miran suživot u okviru naših razlika. Na ovakvim plemenitim idealima Evropljana moramo da nastavimo da gradimo našu budućnost. To dugujemo svakoj pojedinačnoj žrtvi ovih terorističkih napada, zaključio je predsednik Evropske komisije u danu kada se u Briselu obeležava godišnjicu terorističkog napada na aerodrom i podzemnu železnicu.

I godinu dana posle terorističkog napada u glavnom gradu Belgije, sedištu EU i NATO, mere bezbednosti i dalje su povišene, a vojska i vojna vozila su postali svakodnevica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja