ISPOVEST KOMŠINICE KRVNIKA IZ LONDONA: Bili su tiha porodica, a onda su odjednom nestali
Foto: Printscreen/Twitter

Otkrivanje detalja

ISPOVEST KOMŠINICE KRVNIKA IZ LONDONA: Bili su tiha porodica, a onda su odjednom nestali

Planeta -

Nakon što je Skotland Jard otkrio identitet muškarca koji je počinio teroristički napad u Londonu u kom su, pored njega, poginule 4, a ranjeno je nekoliko desetina osoba, javila se žena koja tvrdi da je reč o njenom komšiji.

Ivona Romek živi u Birmingemu u kom je policija sprovela raciju, a osumnjičenog napadača Halida Masuda prepoznala na fotografiji na kojoj mu hitna služba pruža medicinsku pomoć dok leži na nosilima, pre nego što je objavljen njegov identitet.

Gospođa Romek (45) živi i radi u Birmingemu 12 godina, a napadača je opisala kao oca i muža koji je bio strastveni vrtlar koji je živeo sa ženom i malim detetom.

"Bila sam toliko šokirana sa svime. Bili su draga porodica, vrlo zatvorena. On je bio vrlo miran. Videla sam fotografije na televiziji i odmah sam znala da je reč o muškarcu koji je živeo ovde. Imao je mladu ženu iz Azije i malo dete koje je išlo u školu", rekla je gospođa Romek, a piše Gardijan.

Porodica se iselila iz njihovog komšiluka pre nekoliko meseci, negde oko Božića, a u kući u kojoj su živeli sada su novi stanari, rekla je Romek. Tokom današnjeg dana ispred kuće je bio parkiran policijski kombi.

"Bio je dobar tip. Viđala sam ga kako uređuje svoj vrt. Nikada nije bilo problema s njime. Oko Božića je porodica naglo otišla, bez pozdrava", rekla je šokirana komšinica.

Romek je opisala i policijski upad u kuću nakon napada.

"Čula sam mnogo vike i lupanja. Vikali su ljudima da otvore vrata. Bilo je pomalo strašno. Iznad nas je bio helikopter, a došli su i ljudi u belim odelima", zaključila je ona.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track