DEJLI MEJL SKANDALOZAN DO KOSKE! Pogledajte šta su uradili premijerkama Britanije i Škotske!
Foto: Printscreen/ Twitter

Javnost pobesnela

DEJLI MEJL SKANDALOZAN DO KOSKE! Pogledajte šta su uradili premijerkama Britanije i Škotske!

Planeta -

Naslovna strana britanskog Dejli mejla na kojoj su uz naslov "Pustite Brezgit, ko je pobedio u legzitu", prikazane premijerke Velike Britanije i Škotske, Tereza Mej i Nikola Sterdžon s fokusom na njihove noge, izazvala je bes javnosti, preneli su danas svetski mediji.

Naslovna strana britanskog tabloida sa fotografijom Mej i Sterdžon, uz pitanje ko ima bolje noge osuđena je kao "moronski" seksizam.

Zbog fotografije dve liderke objavljene u današnjem izdanju Dejli mejla, uz koju stoji naslov koji spekuliše koja je od njih dve pobedila u "Legzit" takmičenju, čime se aludira na Bregzit, negodovali su pojedini političari i čitaoci.

Foto: AP
Foto: AP

Javnost je odmah kritikovala naslovnu stranu Dejli mejla, koja se najpre pojavila na društvenoj mreži Tviter u ponedeljak uveče.

Mej i Sterdžon sastale su se u utorak prvi put od kada je premijerka Škotske zatražila novi referendum o nezavisnosti, rekavši da Velika Britanija izvlači Škotsku iz EU protiv njene volje.

Škotski glasači su na referendumu o nezavisnosti 2014. sa 55 odsto glasova odlučili da Škotska ostane deo Ujedinjenog Kraljevstva, međutim odluka Britanaca na referendumu 23. juna godine da napuste EU ponovo je otvorila pitanje Škotske.

Foto: Reuter
Foto: Reuter

Većina građana u Škotskoj podržava ostanak u EU, ali je njih nadglasala većina u Engleskoj koja je želela da napusti Uniju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Goran Bregović u avionu koji nosi njegovo ime

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track