Najnovije vesti

(FOTO) FBI OBJAVIO DO SADA NEVIĐENE FOTKE UNIŠTENOG PENTAGONA: 16 godina skrivane od očiju javnosti
Foto: FBI

Sećanje

(FOTO) FBI OBJAVIO DO SADA NEVIĐENE FOTKE UNIŠTENOG PENTAGONA: 16 godina skrivane od očiju javnosti

Planeta

Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je dosad neviđene fotografije Pentagona nakon teroristickih napada 11. septembra 2001. godine.

Skoro 16 godina kasnije, fotografije prikaziju potpunu opustošenost koja je usledila nakon što su teroristi Al Kaide udarili avionom kompanije "Amerikan erlajns" u zgradu Pentagona. Tada je poginulo 189 osoba, prenosi britanski Independent.

Foto FBI
Foto FBI

Svih 59 putnika i članova posade poginulo je u napadu, kao i pet terorista.

Jedan od četiri oteta aviona iskorišćenih za napade, udario je između prvog i drugog sprata Pentagona u Arlingtonu u Virdžiniji.

Foto FBI
Foto FBI

Ukupno 27 fotografija postavljenih na sajt FBI-ja prikazuju sef, spaljenu spoljašnost i unutrašnjost zgrade, kao i zjapeću rupu od udara aviona sa leve strane.

Neke od slika pokazuju vatrogasce koji se bore da ugase ogromni plamen vatre, dok druge prikazuju ostatke zgrade razbacane po toj zoni.

Foto FBI
Foto FBI

Na drugim slikama vide se ostaci aviona koji je poleteo sa međunarodnog aerodroma u Vašingtonu ka Los Anđelesu pre nego što su ga oteli islamski teroristi.

Tog dana, 125 ljudi koji su radili u Pentagonu je poginulo, a deo u koji je avion udario bio je u procesu renoviranja pa je bio relativno prazan.

Foto FBI
Foto FBI

Kako list navodi, široko je rasprostranjeno mišljenje da bi broj poginulih bio mnogo veći da je avion udario u neki drugi deo Pentagona.

Policajci su sa psima tragačima proveli nekoliko dana pokušavajući da izvuku tela zatrpana pod ruševinama.

Foto FBI
Foto FBI

Avion koji se obrušio na Pentagon u 9.37 po lokalnom vremenu treći je od četiri aviona koji su učestvovali u napadima, 30-45 minuta nakon što je drugi avion udario u kule bliznakinje u Njujorku.

Ukupan broj poginulih u napadu 11. septembra je 2.996, a više od 6.000 je povređeno, navodi Independent.

Ostatak fotografija možete pogledati ovde.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO: Da li je ovo jedini snimak obaranja "nevidljivog":

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...