(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) HTELA DA UBIJE KUĆNU POMOĆNICU: Pa je snimala kako pada sa SEDMOG SPRATA!
Foto: Printscreen/Youtube

Pokušavala da se spase

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) HTELA DA UBIJE KUĆNU POMOĆNICU: Pa je snimala kako pada sa SEDMOG SPRATA!

Planeta -

Žena u Kuvajtu snimila je svoju kućnu pomoćnicu kako pada sa sedmog sprata jer je pokušavala da pobegne od poslodavke koja ju je pokušavala ubiti, prenosi Independent. Žena je privedena nakon što je snimila pomoćnicu iz Etiopije kako se jednom rukom drži za prozor i vrišti: "Drži me! Drži me!"

Poslodavka uopšte nije pokušala da pomogne, već je nakon pada samo rekla: "Ludačo, vrati se".

Kasnije je objavila snimak na društvenim medijima. Uprkos padu, pomoćnica je samo slomila ruku i krvarila iz nosa i ušiju nakon što je udarila i metalni krov, pišu novine al-Seyassah.

U nedelju je etiopska televizija prikazala snimak pomoćnice u bolničkom krevetu. Demantovala je tvrdnje s društvenih medija da se pokušala ubiti.

"Gospođa me je stavila u kupatilo i htela da me ubije, a da to niko ne sazna i da moje telo baci kao smeće, ali htela sam da se spasim i tada sam pala", izjavila je žrtva za Midl Ist Aj.

Njena poslodavka tvrdi da je sve snimila jer nije želela da bude optužena za ubistvo pomoćnice ako umre. Kuvajtsko Društvo za ljudska prava zatražilo je zvaničnu istragu i izjavilo da nije bilo "nikakve brige za njen život".

U Kuvajtu radi oko 600.000 pomoćnika i pomoćnica, većinom imigranti u ovoj bogatoj zalivskoj državi. Prijave nasilja na radnom mestu su česte, a sistem viza onemogućava promenu radnog mesta bez dozvole poslodavca.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VEST 04.04.2017: Ko je ubio 11 ljudi u metrou u Rusiji?

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track