VATROM NA LE PENOVU: Vandali zapalili glavni štab stranke francuske desničarke
Foto: Reuters

Napad

VATROM NA LE PENOVU: Vandali zapalili glavni štab stranke francuske desničarke

Planeta -

Prizemlje zgrade u kojoj se nalazi glavni štab kampanje Marin Le Pen u Parizu bilo je noćas meta vandala koji su ga zapalili, a pronađen je grafit koji spominje stranku Nacionalni front (FN).

Vatrogasci su intervenisali u osiguravajućoj agenciji u prizemlju broja 262 ulice Faborž San-Onor zbog vatre "ubrzo ugašene" koja je "zahvatila jedna vrata i otirač", rekao je PR vatrogasne službe.

Na spratovima te zgrade, u centru Pariza, nedaleko od Elizejske palate, nalazi se glavni štab kampanje Le Penove, kandidatkinje FN-a, stranke krajnje desnice za predsedničke izbore, prenosi Hina.Policijsi izvori tvrde vatr nije nastala "prirodno, verovatno se radi o kriminalnoj radnji", a u blizini je ostavljen i grafit "FN vs KLM".

Grupa "Borba protiv ksenofobije" kontaktirala je francusku novinsku agenciju AFP i preuzela odgovornost za akciju izvedenu, po njoj, uz pomoć molotovljevih koktela.

Sagovornik je izjavio da je sličnu akciju izveo i u sedištu stranke krajnje desnice "Present" i poručio: "Tako će se nastaviti svaki dan do izbora".

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track