SPREČENO KRVOPROLIĆE: Teroristički napad na RUSKU AMBASADU u Berlinu osujećen u zadnji čas!
Foto: Twitter/Ananke Group

Brza akcija policije

SPREČENO KRVOPROLIĆE: Teroristički napad na RUSKU AMBASADU u Berlinu osujećen u zadnji čas!

Planeta -

Navodni teroristički napad na rusku ambasadu u Berlinu, sprečen je "u poslednjoj sekundi", piše list "Bild am Sonntag", ne navodeći izvor te informacije.

Prema podacima pomenutog nemačkog lista, osumnjičeni je državljanin Maroka, kojeg "Bild" naziva Muhamed X. On je na društvenim mrežama raspravljao o planovima za napad, a bio je aktivan pod nekoliko pseudonima.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Marokanac je planirao da se prošle subote izgubi među učesnicima demonstracija, koje se održavaju ispred ambasade i izvrši napad. Prošlog petka su nemačke specijalne službe obavestile federalnu policiju, odeljenja policije u Saksoniji i Berlinu i Ministarstvo inostranih poslova o potencijalnom terorističkom napadu, prenosi "Sputnik".

U noći između petka i subote, nekoliko sati pre početka demonstracija, specijalne snage su uhapsile osumnjičenog u kampu za izbeglice u saksonskoj opštini Borsdorfu, nedaleko od Lajpciga. Prema podacima lista "Bild am zontag", sada policija proverava njegov mobilni telefon, očekujući da će pronaći dokaze o planovima za napad.

Ranije je ataše za štampu Ambasade Rusije u Berlinu Denis Mikerin saopštio Sputniku da Ambasada pažljivo prati slučaj 24-godišnjeg Marokanca, koji se sumnjiči za pripremu terorističkog napada na diplomatsku misiju.

(Bild am Sonntag/Sputnik)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

7 najkrvavijih terorističkih napada u Rusiji

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja