Drugi smrtni slučaj od ugriza pasa u Sofiji

Drugi smrtni slučaj od ugriza pasa u Sofiji

Planeta -
Prolaznici su pronašli 89-godišnjeg starca, koji je patio od demencije, kako leži u gradskom parku sa velikim ranama na nogama

SOFIJA - Jedan 89-godišnji čovek koga je 12. juna napao čopor pasa lutalica u Sofiji preminuo je danas od zadobijenih povreda, što je drugi smrtni slučaj takve vrste u bugarskoj prestonici u poslednja tri meseca.

Prolaznici su pronašli starca, koji je patio od demencije, kako leži u gradskom parku sa velikim ranama na nogama. On je danas preminuo od posledica tog napada koji je pogoršao bolesti od kojih je do tada bolovao, navode bolnički izvori.

Početkom aprila u bolnici je preminuo 87-godišnji univerzitetski profesor u penziji koga su krajem marta napali psi lutalice u jednom kvartu na periferiji Sofije. On je takođe, zadobio teške povrede nogu i imao je ugrize na licu i rukama.

Broj pasa lutalica, koji se procenjuje na desetine hiljada u čitavoj zemlji, povećan je poslednjih godina zbog ekonomske krize jer vlasnici napuštaju svoje ljubimce ili njihovu štenad.

Prošle godine u Sofiji je prijavljeno 445 slučajeva ugriza pasa, od kojih 184 sa težim posledicama, dok je prethodne godine prijavljeno 584, a 2009. čak 772 slučaja.

Ipak, rekord je zabeležen 1994. godine kada je prijavljeno 6.606 takvih slučajeva.

Gradske vlasti su se obavezale da će pojačati kontrolu među vlasnicima pasa, da će veći broj pasa biti sterilizovan ali i izgrađen veći broj azila za napuštene pse.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track