Najnovije vesti

IMAM POZVAO MUSLIMANE DA GLASAJU ZA MAKRONA: Le Penova ima ksenofobične ideje
Foto: Reuters (25.10.2016)

Opredelili se

IMAM POZVAO MUSLIMANE DA GLASAJU ZA MAKRONA: Le Penova ima ksenofobične ideje

Planeta

Glavni imam Velike džamije u Parizu rekao je da je izbor francuskog predsednika 7. maja odlučujuć za sudbinu Francuske i njenih verskih manjina.

Dalil Bubakir, predsednik Francuskog muslimanskog veća, pozvao je muslimane u toj zemlji da u drugom krugu predsedničkih izbora 7. maja glasaju za Emanuela Makrona, prenosi agencija „Anadolija“.

 

Glavni imam Velike džamije u Parizu kaže da je izbor francuskog predsednika 7. maja odlučujuć za sudbinu Francuske i njenih verskih manjina.

 

„Velika džamija u Parizu poziva muslimane u Francuskoj da masovno glasaju za kandidata Emanuela Makrona“, navodi se u njegovom saopštenju.

 

 

Iako nije izričito pomenuo Marin le Pen, Bubakir je istakao da građani moraju shvatiti da su „pretnje oličene ksenofobičnim idejama opasne po našu koheziju“.

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova Francuske saopštilo je da je na osnovu 97 odsto prebrojanih biračkih listića u vođstvu Makron koji je osvojio 23,9 odsto glasova. Na drugom mestu je Marin le Pen sa osvojenih 21,4 procenta glasova.

 

Makron je već dobio podršku većine od devet predsedničkih kandidata koji su eliminisani u prvom krugu, uključujući i kandidate republikanaca i socijalista kao dve najjače političke opcije u Francuskoj.

 

Prema anketama, Makron je favorit u drugom krugu izbora za novog šefa države i predviđa se da bi mogao da osvoji 62 posto glasova.

 

(Sputnjik Srbija)

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI U 14 SATI UŽIVO: Ekskluzivno slike Bariča nakon masakra

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...