Najnovije vesti

TRAGEDIJA U VERSKOJ ŠKOLI: Dečaku amputirali noge, nakon čega je pao u komu i preminuo
Foto: Facebook Printscreen

Ekstremističke mere mučenja

TRAGEDIJA U VERSKOJ ŠKOLI: Dečaku amputirali noge, nakon čega je pao u komu i preminuo

Planeta

Dečak (11) iz Malezije pretrpeo je toliko teške povrede u jednoj verskoj školi u toj zemlji da su lekari bili primorani da mu amputiraju obe noge, usled čega je pao u komu i sinoć izgubio život.

Malezijska državna novinska agencija Bernama objavila je da su dečak i ostala deca u islamskoj školi "bičevana po nogama crevom za vodu". Zbog zlostavljanja je optužen i uhapšen pomoćni nadzornik verske škole u blizini Singapura.

Nakon što su internetom, mahom društvenim mrežama počele da kruže fotografije izmučenog dečaka po imenu Muhamed Takif Amin Mod Gadafi, on je završio u bolnici gde su mu amputirane obe noge da bi se sprečili širenje infekcije. On je ubrzo nakon toga pao u komu i preminuo.

Policijski načelnik Rahmat Otman za Reuters je izjavio da čekaju nalaze obdukcije da bi i službeno utvrdili uzrok smrti.

Dečak je pohađao versku školu u kojoj deca uče Kuran napamet. Aktivisti tvrde da su takve škole uglavnom privatne i nisu prijavljene u Ministarstvu obrazovanja, koje propisuje stroga pravila o telesnom kažnjavanju učenika.

(DailyMail)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...