Celo mu telo prekriveno plikovima

Retka bolest

Celo mu telo prekriveno plikovima

Planeta -
Čandra je očajan ne samo zbog svog stanja nego i zbog činjenice da je iste plikove video i na telu svoje dece

DŽAKARTA - Pedesetsedmogodišnji Indonežanin Čandra Visnu kao mladić nije ni slutio da će mu život kao odraslom muškarcu u punoj snazi biti pakao.

Ovaj čovek bori se sa, kažu lekari, veoma retkom genetskom bolešću usled koje mu je celo telo prekriveno plikovima nalik velikim mehurima koji su u stvari tumori.

Čandra se pre 33 godine oženio lepom devojkom po imenu Nanik, ali je njegova sreća bila kratkog veka. Na leđima je primetio nekoliko manjih plikova koji su se sa godinama umnožavali da bi mu na kraju prekrili celo telo, ali i lice koje se sada doslovno ne vidi.

Čandra je očajan ne samo zbog svog stanja nego i zbog činjenice da je iste plikove video i na telu svoje dece. Ovaj nesrećni čovek je ispričao i da retko izlazi iz kuće jer ga se ljudi uglavnom plaše i izbegavaju.

Bio je kod silnih lekara, ali mu je svaki rekao da mu leka nema. Međutim, on i dalje veruje da postoji neko na svetu ko bi mogao da mu pomogne, ako ne njemu a ono barem njegovoj deci. Zato je i rešio da progovori i svetu pokaže boljku koja ga muči.

http://www.youtube.com/watch?v=aRzUXk2xaNc

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track