Najnovije vesti

(VIDEO) PRVIH STO DANA TRAMPOVOG PREDSEDNIKOVANJA: Mislio sam da će biti lakše...
Foto: Reuters

Sad razume Kima

(VIDEO) PRVIH STO DANA TRAMPOVOG PREDSEDNIKOVANJA: Mislio sam da će biti lakše...

Planeta

VAŠINGTON - "Voleo sam svoj prethodni život, toliko stvari mi se dešavalo. Više radim nego u svom prethodnom životu. Mislio sam da će biti lakše", rekao je predsednik SAD Donald Tramp u intervjuu za Rojters uoči navršavanja prvih 100 dana njegovog predsedničkog mandata.

On kaže da je navikao na nedostatak privatnost u svom "starom životu", ali da je iznenađen koliko malo je ima sada - još se nije navikao na 24-časovnu zaštitu, koju mu pruža Tajna služba.

 

"Zaista se nalazite u jednoj maloj čauri, zbog toga što imate tako veliku zaštitu, ne možete nigde da idete", izjadao se Tramp. Požalio se i da više ne sme da vozi, jer svaki put kada ide negde iz Bele kuće voze ga u limuzini ili džipu. U intervjuu je govorio i o mnogim gorućim pitanjima unutrašnje i spoljne politike, a između ostalog i o Kim Džong-unu, severnokorejskom lideru.

 

"Imao je 27 godina kad mu je umro otac, a on je preuzeo vlast, tako da mu u tim godinama sigurno nije bilo lako. Znate, imao je mnogo generala i mnogo ljudi koji bi voleli da rade ono što on radi. Govorio sam i ranije, a kažem to i sad, nije da mu pripisujem zasluge, ali priznajem da mu je bilo teško. Ne znam da li je racionalan ili nije, ali se nadam da ipak jeste", istakao je Tramp  Dodao je i da postoji šansa da Amerika i Severna Koreja uđu u veliki sukob, a na pitanje da li je to najveća globalna briga u ovom trenutku, odgovorio je: "Da, rekao bih da je tako".

 

Komentarisao je i islamiski terorizam rekavši kako se tim ljudima ne sme dozvoliti da dođe u SAD, dok je na pitanje o uspostavljanju mira na Bliskom istoku rekao: "Želim da vidim mir među Izraelom i Palestincima. Nema razloga da tako ne bude".

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV: TOP 10 najvećih “bisera” Donalda Trampa!

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...