Peruanski Supermen prima i platu!
Foto: Beta AP

Posle otkaza postao superheroj

Peruanski Supermen prima i platu!

Planeta -
Možda ne može da leti, ali ga svugde ima po Limi - na političkim mitinzima, svadbama, turističkim turama i letovima...

LIMA - Biti Supermen u Peruu nije lako. Plata je svega 160 dolara mesečno, ali je posao Avelina Čavesa koji se svakodnevno prerušava u superheroja pun uzbuđenja.

Čaves (52) možda ne može da leti, ali ga svugde ima po Limi: na političkim mitinzima i govorima, na svadbama, turističkim turama i letovima...

Ovim poslom počeo je da se bavi pre 15 godina kada nije uspeo da se probije u svetu borbe bikova i na poslovima zanatlije, laboratorijskog radnika i obezbeđenja javne kuće.

"Ostao sam bez posla ali sam shvatio da mogu da budem Supermen. Otišao sam do radnje, kupio plavu bluzu, a rođaka koja je krojačica mi je sašila plašt, kaiš i crvene helanke", rekao je on AP.Od tada, ne prođe dan, a da nema posla.

Jedna politička partija pozvala ga je pre desetak godina da se kandiduje za Kongres što je i uradio ali nije uspeo da dobije mesto.

Čaves kaže da pokušava da "održi red u gradu". Uspeo je da 2002. godine vrati torbu koju je lopov ukrao jednoj ženi.

"Kriptonit je moja zaštita", kaže on aludirajući na fiktivni kristal koji štiti ovaj lik iz iz stripa.Kao mladić, Čaves se nekada prerušavao u argentinskog pevača Karlosa Gardela ili je nosio beretku kao revolucionar Ernesto Če Gevara. Ali se ispostavilo da je uloga Supermena bila karta za stalan posao.

Slobodan i bez dece, Čaves živi u iznajmljenom stanu u siromašnom kvartu u Limi. Zasad nema devojku."Kada je nađem voleo bih da vodimo ljubav na mesecu", kaže on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track