OPASAN PUTINOV MILJENIK: Stiven Sigal nepoželjan u Ukrajini stavili ga na CRNU LISTU!
Foto: AP

Nepoželjan u Kijevu

OPASAN PUTINOV MILJENIK: Stiven Sigal nepoželjan u Ukrajini stavili ga na CRNU LISTU!

Planeta -

Stiven Sigal je postao persona non grata u Ukrajini, kao neko ko bi toj zemlji mogao da predstavlja bezbednosnu pretnju.

Ukrajinske službe bezbednosti zabranile su ulazak Sigalu u zemlju na pet godina, jer su "njegove opasne akcije bile u suprotnosti interesa održanja bezbednosti u Ukrajini". Glumac je inače dobio državljanstvo Rusije i podržao separatističke tendencije na istoku Ukrajine.

Foto: AP
Foto: AP

Sigal, koji se proslavio ulogama u brojnim akcionim filmovima, već je izrazio svoju ljubav prema zemljama bivšeg Sovjetskog saveza. Jeo je šargarepe sa Aleksandrom Lukašenkom u Belorusiji, jahao konja u viteškom oklopu na Nomadskim igrama u Kirgistanu i učestvovao u tradicionalnom plesu, dok je bio u poseti snagatoru Ramzanu Kadirovu iz Čečenije.

Međutim, njegova otvorena podrška Putinu zatvorila mu je vrata Ukrajine. Glumac je Rusku aneksiju Krima 2014. nazvao "razumnim potezom", a nedugo potom i sa svojim bluz bendom nastupao na tom poluostrvu, dok se na njegovoj bini vijorila zastava istočnoukrajinskih separatista.

Među slavnima koji su se našli na "crnoj listi" u Ukrajini, nalazi se i Žerar Depardje, kao i niz ruskih umetnika, među kojima i kandidatkinja te zemlje za pesmu Evrovizije Julija Samoilova. U Ukrajini je zabranjeno i stotinak ruskih filmova.

(Guardian)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track