MEDIJI UPORNI PROTIV TRAMPA: Udružili se i krenuli na predsednika!
Foto: Reuters

Rat

MEDIJI UPORNI PROTIV TRAMPA: Udružili se i krenuli na predsednika!

Planeta -

VAŠINGTON - SAD čeka dug i iscrpljujući rat medija protiv Donalda Trampa, 45. predsednika, koji je velike mreže optužio za namerno objavljivanje lažnih vesti!

Četiri najveće novinske kuće - CNN, NBC, ABC i CBS - udružile su se u zajedničkoj akciji protiv Trampa i odbile da povodom 100 dana njegove vlasti objave reklamu u kojoj ih šef Bele kuće optužuje za plasiranje laži nekorektno izveštavanje o njemu.

Reklama pod sloganom "Amerika pobeđuje" trebalo je da počne da se prikazuje prošle nedelje i u njoj se u superlativima govori o svim Trampovim potezima tokom prvih 100 dana na vlasti. Hvale se Trampova odluka o smanjenju poreza, otvaranje novih radnih mesta i nastavak izgradnje spornog naftovoda "Kistoun", protiv kog već nedeljama protestuju lokalni Indijanaca.

U reklami potom narator kaže: "Ali ništa od ovog ne znate prateći lažne vesti", dok se smenjuju likovi najpoznatijih voditelja NBC, CNN, NBC, CBS i ABC, preko čijih je lica ispisana poruka "lažne vesti".

Reklamni spot od 30 sekundi plaćen je 1,5 miliona dolara koje su sakupili Trampovi obožavatelji. Ujedno, ovaj spot je i najava kampanje za reizbor na izborima 2020.

- Spot je lažan jer mi kao mejnstrim i najveći mediji u Americi ne možemo da stojimo iza lažnih vesti. Ovo je lični napad - navodi se u zajedničkom saopštenju velikih TV mreža.

Reagovala je Lara Tramp, predsednikova snaja i savetnik, navodeći da je u pitanju cenzura:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track