MISTERIOZNA PRVA DAMA FRANCUSKE: Nastavnica, ljubavnica, supruga, a evo kako je ULOVILA mlađeg
Foto: Reuter 28.04.2017.

Predsednikova supruga

MISTERIOZNA PRVA DAMA FRANCUSKE: Nastavnica, ljubavnica, supruga, a evo kako je ULOVILA mlađeg

Planeta -

Brižit Tronje, supruga Emanuela Makrona, koji je pobedio na predsedničkim izborima u Francuskoj, u njegovom životu prisutna je još otkad je bio 15-godišnjak, isprva kao njegova nastavnica, potom u godinama koje slede ljubavnica, a zatim supruga i — prva dama.

Brižit, koja je 24 godine starija od svog supruga, biće uz njega i kada taj 39-godišnji Evropejac bude preuzeo dužnost kao dosad najmlađi predsednik moderne Francuske.

Glasanje predsednika i prve dame, Foto: Reuter
Glasanje predsednika i prve dame, Foto: Reuter
Ćerka poslastičara, ljubavnica srednoškolca: Ko je Brižit Tronje, nova prva dama Francuske?

Elegantna i vitka, 64-godišnja Brižit je najbliža Makronova saradnica, kojoj je obećao zvaničnu ulogu u predsedničkoj palati.

"Svake večeri razmenjujemo šta smo čuli jedan o drugom. Moram da obratim pažnju na sve, da dam sve od sebe da ga zaštitim“, rekla je ona prošle godine.

Brižit i Emanuel, Foto: Reuter 23.04.2017.
Brižit i Emanuel, Foto: Reuter 23.04.2017.

Brižit se našla na naslovnim stranicama skoro desetak časopisa, ruku podruku sa mužem na raznoraznim skupovima, fascinirajući svet svojom neobičnom romansom.

Međutim, pre svega toga, ona je bila supruga drugog muškarca i majka troje dece, koja predaje francuski, latinski i dramu.

Rođena je u Amjenu, gde i Makron, u dobrostojećoj porodici koja se uspešno bavi proizvodnjom testenine i čokolade.

Foto: Fonet/ AP
Foto: Fonet/ AP

Početkom 1990-ih veoma ju je zaintrigirao mladić koji je glumio u jednoj predstavi — to je bio Emanuel, kome je odmah pritekla u pomoć u radu na jednom tekstu i — tada su počeli da grade vezu.

Tada 39-godišnja nastavnica bila je "potpuno očarana" Emanuelovom inteligencijom, a osećanja su bila obostrana i, dva meseca kasnije, on joj je, kao 17-godišnjak, obećao da će se oženiti njome "šta god radila".

Novi predsednik Francuske Makron za jaču Evropu, Le Penova slavi novi početakMakron je nastavio školovanje, ali je sve vreme bio sa njom u vezi, da bi na kraju ona napustila prvog muža i godinu danas kasnije, 2007, udala se za Makrona, preselivši se u Pariz, gde je nastavila da radi kao nastavnica.

Oni koji poznaju Brižit opisuju je kao srdačnu i racionalnu ženu, koja odiše šarmom i pozitivnom energijom.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV: Pet činjenica koje niste znali o Emanuelu Makronu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track