POTRESNA PRIČA DEČAKA KOGA SU DRŽALI ZATOČENOG OD ROĐENJA: Izgledao je kao ZOMBI u filmovima STRAVE
Foto: Profimedia

Izlazio samo noću

POTRESNA PRIČA DEČAKA KOGA SU DRŽALI ZATOČENOG OD ROĐENJA: Izgledao je kao ZOMBI u filmovima STRAVE

Planeta -

Izraelska polcija oslobodila je danas jednog 14-godišnjeg dečaka kojeg su njegovi roditelji držali zatočenog u kući od rođenja, navedeno je u saopštenju.

Policija je intervenisala posle prijave socijalnim službama u gradu Haderi severno od Tel Aviva i uhapsila roditelje.

"Dete je povereno socijalnim službama", navodi se u saopštenju i dodaje da će detetu biti ukazana medicinska pomoć. Istraga je u toku, a roditelji starosti oko 60 godina su saslušani.

Sused te porodice izjavio je za izraelski vojni radio da je odlučio da obavesti vlasti kada je kroz prozor video dečaka "nalik na zombija u filmovima strave"

"Video sam mu oči i njegove oči su govorile: "Pomozi mi". Tako sam odlučio da nešto uradim", rekao je Čiko Vaknin koji je svedočio o stanju raspadanja oko stana i nepodnošljivom smradu.

Ministarstvo za socijalne poslove izdalo je saopštenje da službe nisu znale za tu porodicu i da dečak nigde nije bio upisan.

Izraelski mediji navode da je dečak bio neprestano zatvoren skoro osam godina, a da su se roditelji doselili u Izrael '90-tih godina.

Radio je javio da je dečak rekao policiji da su on i njegovi roditelji izlazili u dvorište zgrade dva puta mesečno, obično noću.

On je rekao da je obično spavao s roditeljima u bračnom krevetu i da je ceo dan provodio kod kuće.Porodica od 2009. godine živi u Haderi prema opštinskim podacima, ali nikada nije prijavila postojanje dečaka. Advokat porodice Dan Gilad rekao je da su roditelji hteli da zaštite sina koji ima problema sa zdravljem.

Inspektori koji su prvi došli do stana morali su da zovu policiju i spasilačke snage. S obzirom da je stan bio pretrpan raznim predmetima, pretpostavlja se da roditelji pate od poremećaja gomilanja stvari.

Dečak ima dve starije sestre koje ne žive s roditeljima i vlasti ih sada traže kako bi se utvrdilo da li su sposobne da brinu o njemu. On je inače govorio na hebrejskom i rekao je da je dobro.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track