ŠOKANTNA PORUKA IZ IZRAELA: Došlo je vreme da se UBIJE ASAD!
Foto: Ap 23 3 2013

Svet zapanjen

ŠOKANTNA PORUKA IZ IZRAELA: Došlo je vreme da se UBIJE ASAD!

Planeta -

Izraelski ministar Joav Galant pozvao je na ubistvo sirijskog predsednika Bašara el-Asada, navodeći da za njega "nema mesta na ovom svetu".

Galant, penzionisani vojni general koji je sada zadužen za stanovanje i izgradnju, rekao je na konferenciji blizu Jerusalima da u svetlu nedavnih optužbi da je Asadov režim izveo masovna pogubljenja i spalio tela žrtava, on mora da bude ubijen.

"Realnost situacije u Siriji je da oni ubijaju ljude, hemijskim napadima na njih i najnoviji ekstrem - paljenje njihovih tela, nešto što nismo videli 70 godina", rekao je Galant, aludirajući na Holokaust u Drugom svetskom ratu.

Galant je dodao da se Asadove akcije u Siriji graniče s genocidom i da je ubijeno stotine hiljada ljudi, preneli su izraelski mediji. U ponedeljak je Stejt department SAD optužio Asadov režim da je ubio hiljade zatvorenika i spalio im tela u velikom krematorijumu nedaleko od Damaska, prenele su svetske agencije.

Sirijska vlada saopštila je da su tvrdnje iz SAD “potpuno neutemeljene“.

"Prema mom mišljenju, prelazimo crvenu liniju. I mislim da je došlo vreme da se ubije Asad. Najprostije rečeno", rekao je Galant, koji je ranije predvodio Južnu komandu Izraelske odbrambene armije

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

Uporedivši ubistvo Asada s odsecanjem repa zmiji, on je dodao: "Posle toga se možemo usredsrediti na glavu, koja je u Teheranu".

Stejt department je saopštio da veruje kako se 50 zatvorenika dnevno pogubi vešanjem u vojnom zatvoru Sajdnaja severno od Damaska i da se mnoga tela potom spaljuju u krematorijumu, prenela je agencija Asošiejted pres.

Galant je takođe rekao da šire gledano Asad i njegov saveznik libanski Hezbolah predstavljaju veću pretnju svetu od terorističke organizacije Islamska država i drugih sunitskih terorističkih organizacija. On je rekao da ta procena proizilazi iz činjenice da terorističke orgnizacije ne uživaju isti nivo podrške kao Sirija i Hezbolah, koji imaju podršku Irana.

"Svet će zbrisati Islamsku državu, Mislimansku braću i Al Kaidu", rekao je Galant.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 7.epizoda Merkava : Ovaj tenk je borbena "kočija" Izraelske armije!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja