BRITANCIMA SE CRNO PIŠE Mej: Pred nama je najgorih 5 godina!
Foto: Printscreen Facebook/dejli Mejl

Sve zbog Bregzita

BRITANCIMA SE CRNO PIŠE Mej: Pred nama je najgorih 5 godina!

Planeta -

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je da će posldice za Veliku Britaniju biti strašne ako se ne postigne dobar sporazum o Bregzitu.

Ona je naglasila da će idućih pet godina biti među najgorim u životima Britanaca.

"Glavni izazov sa kojim se suočavamo je izdejstvovati najbolji sporazum za Britaniju u Evropi", rekla je Mejeva, u Halifaksu, predstavljajući program svoje Konzervativne stranke pred parlamentarne izbore 8. juna.

"Ako ne uspemo, posledice za Britaniju po ekonomsku sigurnost običnih radnih ljudi biće strašne. Ako uspemo, pred nama su velike mogućnosti", istaknla je premijerka. Obećala je da će "smanjiti i kontrolisati" imigraciju u Britaniju ukoliko pobedi na prevremenim izborima.

Britanska premijerka odbacila je tvrdnje da ima prepoznatljiv lični stil i da želi da je porede s bivšom britanskom premijerkom Margaret Tačer.

"Ne postoji 'Mejizam'. Znam da novinari vole da pišu o tome. Postoji dobar, solidan konzervativizam, koji stavlja interese zemlje i interese običnog radnog naroda u centar svega što radimo u vladi", naglasila je Tereza Mej.

Ona je dodala da prolazi vreme kada je Britanija davala ogromne donacije Evropskoj uniji, ali da će možda biti specifičnih programa EU u kojima će Britanija želeti da učestvuje.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track