(VIDEO) VELIKO OTKRIĆE BIBLIJSKIH RAZMERA: Nojeva barka pronađena na neverovatnom mestu
Foto: Youtube Screenshot

Veliko otkriće

(VIDEO) VELIKO OTKRIĆE BIBLIJSKIH RAZMERA: Nojeva barka pronađena na neverovatnom mestu

Planeta -

Naučnici su otkrili ostatke Nojeve barke, što bi moglo biti najveće biblijsko arheološko otkriće svih vremena.
Milenijumima, naučnici i hrišćani, podjednako, su bili u potrazi za dokazima da je priča u stvari jevanđelje.

Tim evangelističkih hrišćanskih istraživača je pronašao ono za šta oni tvrde da je "99,9 posto" siguran dokaz Nojeve barke ispod snežnih i vulkanskih ostataka na planini Ararat u Turskoj.

Međunarodno ministarstvo Nojeve barke, dokumentarni tim za sedištem u Hong Kongu, tvrdi da su pronašli drvene delove strukture čiji ugljenik datira od pre 4.800 godina, i pronađeni su na oko 4.000 metara iznad nivoa mora.

Jeung Ving-čeung, reditelj koji je pomogao u otkrivanju ostataka, rekao je: "Nismo sto odsto sigurni da se radi o Nojevoj barci, ali jesmo 99,9 odsto."

"Verujemo da je drvena konstrukcija u koju smo ušli ima istu strukturu koja je zabeležena u istorijskim iskazima."Još jedan član tima, Panda Li, je rekao: "Video sam strukturu sagrađenu sa gredama poput daski."

"Svaka daska je bila široka oko 20 cm. Mogao sam da vidim klinove, dokaz drevne konstrukcije koja prethodi upotrebi metalnih eksera."

"Hodali smo 100 metara do drugog mesta. Mogao sam da vidim slomljene fragmente drveta ugrađene u glečer, i dužine oko 20 metara."

Pored toga, oni su otkrili ono što se čini da su drveni zidovi, vrata, ekseri, pa čak i stepenište. Neki su, međutim, razumljivo neuvereni ovim otkrićem.

Majk Pit, britanski arheolog, rekao je da ne postoji dokaz o velikoj poplavi, a kamoli gigantski brod koji je mogao da nosi po dvoje od svake vrste.

On je rekao: "Da je došlo do poplave koje je bila u stanju da podigne ogroman brod na četiri kilometra do strane planine pre 4.800 godina, mislim da bi bilo značajnih geoloških dokaza ove poplave širom sveta – a nema ih."

(Express.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track