(VIDEO) PANIKA U BANGLADEŠU: Desetine fabrika zatvoreno, hiljade bez posla, a sve zbog vrućine
Foto: AP

Vremenske nprilike

(VIDEO) PANIKA U BANGLADEŠU: Desetine fabrika zatvoreno, hiljade bez posla, a sve zbog vrućine

Planeta -

Panika je izbila u više od deset fabrika u Daki, glavnom gradu Bangladeša, pošto je stotinama radnica u fabrikama odeće pozlilo od vrućina što je prisililo vlasnike da zatvore pogone, saopštila je danas policija u toj zemlji.

Kako prenosi agencija Frans pres, policija je navela da je od juče zatvoreno 18 fabrika koje izvoze odeću trgovcima na Zapadu, posle haotičnih prizora kako blizu 30.000 radnica odlazi sa posla usred smene, izveštava agencija Frans pres.Šef policijske uprave za industrijski kriminal u upravnoj oblasti Gazipur, Šeb Ahmed, izjavio je za francusku agenciju da je "danas u bolnice prevezeno 490 zaposlenih kojima je pozlilo, dok je juče bilo 365 radnica".

Ahmed je naveo da su neke radnice kolabirale zbog visokih temperatura, što je izazvalo "paniku" kod drugih i napuštanje fabrika.Mohabat Ali, generalni direktor Opšte bolnice Šarif u Gazipuru, kaže da je u njegovoj klinici bilo hospitalizovano gotovo 200 radnica.

"One su imali napade histerije, takozvani konverzivni poremećaj. Dali smo im fiziološki rastvor i ukazali prvu pomoć, nakon čega su u roku od sat vremena puštene kući", objašnjava Ali za Frans pres."Osećale smo mučninu, povraćanje i bol u stomaku posle nekoliko sati rada", rekla je jedna radnica za lokalne novine NJu Ejdž.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Muka vam je od Srbije? OVI SVETSKI GRADOVI VAM PLAĆAJU DA ŽIVITE U NJIMA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track