FBI SE OKOMIO NA OMILJENOG TRAMPOVOG ZETA: Ivankin suprug stavljen pod lupu zbog Rusije!
Foto: Reuters

Šta će reći Donald

FBI SE OKOMIO NA OMILJENOG TRAMPOVOG ZETA: Ivankin suprug stavljen pod lupu zbog Rusije!

Planeta -

Džered Kušner, zet američkog predsednika Donalda Trampa i savetnik Bele kuće nalazi se "pod lupom" FBI u okviru istrage o mešanju Rusije u američke izbore.

O Kušneru se vodi istraga zbog njegovih sastanaka u decembru i eventaulnim kontaktima sa ruskim ambasadorom i jednim moskovskim bankarom, navodi "Vašington post" pozivajući se na ljude upoznate sa istragom.

Kušner je jedini aktuelni zvaničnik Bele kuće koji se smatra ključnom osobom u istrazi, piše američki list, prenosi Rojters.

FBI i nekoliko odbora Kongresa i specijalni savet koji je imenovalo Ministarstvo pravde ispituje navode o mešanju Rusije u američke izbore i eventualne veze Trampove predsedničke kampanje i ruskih zvaničnika koji su pokušali da utiču na izborni proces.

Interesovanje FBI za Kušnera ne znači da ga istražitelji sumnjiče za krivično delo ili da nameravaju da ga optuže, rekli su zvaničnici za mrežu NBC njuz. Kako se navodi, nije poznato da li je Kušner primio zahtev FBI za ispitivanje. Jedan od Kušnerovih advokata Džejmi Gorlik rekao je da će on sarađivati sa istragom.

(Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Čudesna sudbina Melanije Tramp: Od devojčurka iz Slovenije do prve dame Amerike

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track