Najnovije vesti

(VIDEO) KRVAVO LICE PROPAGANDE: Ovo je prava istina o sirijskom dečaku, simbolu tragedije Alepa
Foto: Reuters

Istina na videlu

(VIDEO) KRVAVO LICE PROPAGANDE: Ovo je prava istina o sirijskom dečaku, simbolu tragedije Alepa

Planeta
17:52h

Otac trogodišnjeg dečaka koji je povređen tokom vazdušnog napada u Alepu Omrana Dakniša, čiju fotografiju su 2016. naširoko distribuirali zapadni mediji, ispričao je novinarima televizije RT kako su pokušali da iskoriste patnje njegovog deteta.

Muhamed Heir Dakniš rekao je kako je njegov sin lakše ranjen u bombardovanju, ali da su militanti preuveličali dečakove povrede.

„Oni (militanti) su više puta tvrdili u njihovim medijima da je on mrtav; zatim su počeli da govore da je ipak živ. Njima ne treba verovati“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, pobunjenici su počeli da snimaju njegovog sina dok je bio u kući. Kada je Dakniš izašao i pitao gde su deca, pokazalo se da su u bolnici. Dakniš je naglasio da su mu dete odveli u bolnicu samo da bi ga fotografisali.

„Bio sam zauzet, spasavao sam porodicu, a (militanti) su za to vreme snimali kako moja porodica izlazi iz kuće (da bi iskoristili snimke za propagandu). Govorim vam kao pred bogom: da sam znao da ću se izvući, fotografisao bih ljude iz organizacija koji su mi se obraćali. Nikada ranije nisam video takve organizacije“, rekao je Dakniš.

Otac malog Omrana takođe je saopštio da se nakon što je sirijska vojska oslobodila Alep njegova porodica vratila kući.

„Hvala Bogu, situacija se sada popravlja, vojska nastupa i oslobađa teritoriju. Mi smo se vratili u svoje domove. Život se popravlja“, dodao je on.

Zapadni mediji su 2016. objavili šokantne snimke sa dečakom Omranom koji je spasen iz porušene zgrade tokom vazdušnog napada u Alepu.

Zapadni novinari takođe su za napade okrivili vladu Bašara el Asada i ruske vazdušno-kosmičke snage. Ministarstvo odbrane Rusije negiralo je ove tvrdnje i dalo niz dokaza da nema veze sa ovim incidentom.

(Kurir.rs/Sputnjik)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Zaev i Rodić :Sloboda govora je temelj svakog demokratskog društva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...