LAVROV OSUDIO AMERIČKU AKCIJU: Napad koalicije SAD u Siriji je akt agresije
Foto: AP

REAKCIJA

LAVROV OSUDIO AMERIČKU AKCIJU: Napad koalicije SAD u Siriji je akt agresije

Planeta -

MOSKVA - Moskva je danas osudila napad koalicije koju predvode SAD na sirijsku vojsku kao akt agresije koji je ciljao najefektivnije snage koje se bore protiv terorista u ratom razorenoj zemlji.

"To je bio akt agresije koji krši teritorijalni suverenitet Sirije i namerno je, ili ne, pogodio one snage koje su najefektivnije u borbi protiv terorista na tom području", rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

Kako su ranije prenele agencije, međunarodna koalicija protiv Islamske države predvođena SAD napala je snage bliske sirijskoj vladi, koje su se približile bazi gde specijalci koalicije obučavaju pobunjenike.

U saopštenju Pentagona koje je AP ranije preneo, navodi se da se napad dogodio pošto su snage koje podržavaju sirijskog predsednika Bašara al Asada ušle u oblast nedaleko od baze koalicije na jugu Sirije sa tenkovima, artiljerijom, protivvazdušnim oružjem, drugim vozilima i više od 60 vojnika. Takođe se navodi da su snage bliske Asadu ignorisale nekoliko upozorenja koalicije.

Avioni koalicije prethodno su 18. maja napali konvoj Asadovih snaga koji se kretao ka bazi At-Tanf u demilitarizovanoj zoni.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 16 epizoda: Jurišnici supersila - bradavičasta svinja protiv vrane!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track