OVAKO BOGATI VAMPIRI PRODUŽAVAJU ŽIVOT: Za velike pare kupuju krv dece da vrate mladost!
Foto: Profimedia

NE ŽALE MILIONE

OVAKO BOGATI VAMPIRI PRODUŽAVAJU ŽIVOT: Za velike pare kupuju krv dece da vrate mladost!

Planeta -

Zvuči kao horor film, ali živa je istina: bogati i moćni ne žale da plate milione za krv mladih do 25 godina kako bi sebi vratili mladost, a sada u Americi imaju i kompaniju koja im to legalno omogućava.

"Ambrozija", nova kompanija koju vodi biznismen Džesi Karmazin, kupuje krv mladih i po ceni od 8.000 dolara po jednoj transfuziji prodaje je bogatašima starijim od 35 godina koji žele da obnove mladost, prvi je objavio Veniti fer.

Zbog čega? Zbog fenomena koji je poznat kao parabioza, tokom kog su spojeni krvotoci dve osobe, pa dolazi do direktne razmene krvi. Naučnici koji su ove eksperimente vršili na miševima objavili su 2013. studiju gde piše da su kod starijih miševa koji su ovako razmenjivali krv sa mladim miševima bili usporeni "određeni aspekti starenja".

foto: Printscreen YouTube

Džesi Karmazin: Šta god da je u mladoj krvi, usporava starenje

Iako niko nikad više nije dobio takve rezultate, a na ljudima takvi eksperimenti nisu vršeni pa je reč o čistoj ideji bez ikakve naučne osnove, pripadnici svetske elite poludeli su za idejom da mogu da ostanu mladi. Primera radi, suosnivač PejPala (PayPal) Piter Til izjavio je Inc. magazinu da se "obaveštava o parabiozi". Karmazin kaže da Til nije njegov klijent, pa nije jasno da li još samo razmišlja o podmlađivanju mladom krvlju ili je već uradio nešto konkretno.

foto: Printscreen YouTube

Piter Til priznao da se obaveštava o parabiozi

Iako još nije naučno utvrđeno da čovek ima koristi od parabioze, Karmazin kaže da su kod stotinjak njegovih klijenata opali biomarkeri za bolesti kardio-vaskularnog sistema, kancer i Alchajmerovu bolest. Navodno su se kod čak dve trećine njegovih klijenata smanjili simptomi Alchajmerove bolesti.

"Ono što se nalazi u mladoj krvi, šta god da je, dovodi do promena koje preokreću proces starenja", izjavio je on za Nju sajentist. Ipak, mnogi naučnici smatraju da je ova ideja kontroverzna, a i sam Karmazin priznaje da su mu neki klijenti prijavili da podmlađujući efekti s vremenom nestaju.

(Kurir.rs/Fox News)

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track