(VIDEO) MELANIJA ČASTI MUŽA ZA ROĐENDAN: Prva dama se seli u Belu kuću!
Foto: Reuters

VAŠINGTONE, ČUVAJ SE

(VIDEO) MELANIJA ČASTI MUŽA ZA ROĐENDAN: Prva dama se seli u Belu kuću!

Planeta -

Melanija Tramp, američka prva dama, koja je sa sinom ostala da živi u Njujorku i pošto joj je suprog Donald zvanično preuzeo dužnost američkog predsednika, ipak je pristala da se preseli u Belu kuću u Vašingtonu i okonča dosad neviđenu situaciju u istoriji SAD.

Tramp u sredu, 14. juna, slavni 71. rođendan, pa je Melanija odlučila da se sledeće sedmice preselitii iz Trampove kule u Belu kuću, koju je po njenom ukusu preuredio dekorater Tam Kanalikam, poreklom iz Laosa. Trampu će to biti prvi rođendan koji će slaviti u Beloj kući.

U američkoj istoriji još se nije desilo da prva dama ostavi supruga da sam živi u Beloj kući. Melanija je tvrdila da hoće da ostane u Njujorku dok mali Baron (11) ne završi školu. Tramp je dosta vremena provodio sam kod kuće.

foto: Reuters

Njenim dolaskom par bi mogao da stekne ugled će više odgovarati američkoj tradiciji, pišu mediji i dodaju da je ipak opšte mišljenje da to porodično okupljanje neće uticati na češće pojavljivanje prve dame u javnosti, budući da se ona svojevoljno povukla iz javnog života i retko je bila viđena uz supruga otkad je postao predsednik.

"Ostavlja utisak da nije zainteresovana za aktivnosti prve dame", ocenila je književnica Dženifer Vajner u komentaru za Njujork tajms. U govoru u Pensilvaniji tokom predizborne kampanje izjavila je da želi da se uključi u borbu protiv zlostavljanja dece - pre svega na internetu, ali dosad se nije istakla u tome.

"U borbi protiv zlostavljanja na internetu Melanija Tramp se izborila jedino za sebe", prokomentarisao je za Veniti fer Čeri Džejkobus, koji radi na osmišljavanju strategije republikanske stranke, osvrnuvši se na Melanijinu tužbu protiv Dejli mejla, koji je bez dokaza objavio da je ona 90-ih radila kao eskort dama. Sredinom aprila Melanija je dobila spor na sudu i Dejli mejl je morao da joj se izvini i isplati joj odštetu (s kamatama).

(Kurir.rs/Jutarnji.hr)

Foto: Reuters POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Trenutak koji je promenio SVE: Ovako su se upoznali Melanija i Donald Tramp

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track