ODBRANA OD TEŠKIH OPTUŽBI: Majkl Pens unajmio čuvenog advokata zbog istrage o Rusiji
Foto: AP

PRAVNA POMOĆ

ODBRANA OD TEŠKIH OPTUŽBI: Majkl Pens unajmio čuvenog advokata zbog istrage o Rusiji

Planeta -

VAŠINGTON - Potpredsednik SAD Majk Pens unajmio je poznatog advokata Ričarda Kalena da mu pomogne oko istraga navodnih veza Rusije i tima aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa tokom kampanje za predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Kalen je bivši federalni tužilac i već je branio američke zvaničnike u istragama visokog nivoa. On je povezan s bivšim direktorom Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsom Komijem, kojeg je Tramp otpustio 9. maja. Kalen zastupa i bivšeg predsednika FIFA Sepa Blatera u istrazi o korupciji u glavnom regulatornom telu fudbalskog sveta. Pensu će pomoći da odgovori na pitanja specijalnog savetnika Roberta Mulera, saopštio je Pensov portparol.

Obaveštajne službe SAD su zaključile da se Moskva prošle godine mešala u predsedničku kampanju, kako bi pomogli Trampu da pobedi. Za to nisu iznele nijedan dokaz. Moskva i Tramp demantuju te tvrdnje, ali pošto kampanja protiv njega u SAD ne jenjava, a šef Bele kuće je prošlog meseca takođe unajmio privatnog advokata zbog istraga koje sprovode specijalni saveti i kongresni komiteti, nakon izveštaja da je šef Bele kuće ometao pravdu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: AP

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 14. epizoda: Sudar bombarderskih titana - Tupovljev Tu-95 vs. Boing B-52

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track