VATRENI OBRAČUN: Avganistanski vojnik ubio jednog saborca i ranio 7 američkih vojnika
Foto: Reuters

NAsilna Razmena municije

VATRENI OBRAČUN: Avganistanski vojnik ubio jednog saborca i ranio 7 američkih vojnika

Planeta -

Najmanje jedan avganistanski vojnik je ubijen, a sedam američkih vojnika je ranjeno u „insajderskom napadu“ u bazi na severu Avganistana, saopštio je američki vojni zvaničnik.

Portparol vojne komande SAD u Kabulu negirao je ranije navode avganistanskog zvaničnika da su američki vojnici ubijeni, ali je potvrdio da je sedam vojnika evakuisano nakon što je ranjeno u bazi Šahin, koja je sedište 209. Korpusa avganistanske vojske u severnom gradu Mazar i Šarifu, prenosi Rojters.

Prema rečima američkog zvaničnika, najmanje jedan avganistanski vojnik je ubijen, a jedan je ranjen u pucnjavi. On nije, međutim, mogao da potvrdi da li je osoba za koju se sumnja da je pucala među ubijenim ili ranjenim vojnicima.

Portparol 209. Korpusa avganistanske vojske Abdul Kahar Aram potvrdio je ranije da je avganistanski vojnik pucao i ubio četvoricu američkih vojnika u bazi.

Agencija je prethodno prenela da je komanda vojske SAD u Kabulu potvrdila je da je „svesna incidenta“, ali da nije otkrila nikakve detalje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 14. epizoda: Sudar bombarderskih titana - Tupovljev Tu-95 vs. Boing B-52

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track