(VIDEO) ZOVE SE ASGARDIJA I ŽELI U UN: Osnovana prva država u svemiru i već ima  211.000 stanovnika
Foto: Printscreen YouTube

SVEMIRSKA DRŽAVA

(VIDEO) ZOVE SE ASGARDIJA I ŽELI U UN: Osnovana prva država u svemiru i već ima 211.000 stanovnika

Planeta -

Ruski raketni naučnik milijarder dr Igor Ašurbejli (53) objavio je u oktobru 2016. da osniva prvu nezavisnu državu u svemiru.

U prvih 40 sati pošto je osnovana, Asgardija, prva država u svemiru, dobila je 100.000 zahteva za državljanstvo, a tri nedelje kasnije čak pola miliona ljudi želi da budu Asgarđani. Zvanično ih ima 211.000 i dolaze iz 217 zemaljskih država. Najviše ih je iz Kine (28.000), stari su uglavnom od 18 do 35 godina, a čak 130.000 je iz država u kojima je engleski maternji jezik.

Sledeći korak je članstvo u Ujedinjenim nacijama, a za osam godina kažu da će imati prvog putnika u svemiru.

foto: Printscreen YouTube

Asgarđani nameravaju da naprave naseljivu platformu u niskoj orbiti

Asgarđanin može da postane svaka punoletna osoba koja ima imejl adresu bez obzira na pol, nacionalnost, rasu, religiju ili finansijsku sigurnost - čak i bivši osuđenici ako dokažu da su se popravili i da su korisni članovi društva. Jedino što muči ovu državu je to što je 83 odsto "stanovnika" muškog pola.

Ova država će biti prisutna u svemiru pomoću niza satelita: prvi, Asgardija-1, biće lansiran septembra 2017, objavio je Ašurbejli na konferenciji za novinare ove nedelje u Hongkongu. Satelit će putovati na Međunarodnu kosmičku stanicu u okviru misije Orbital ATK. Reč je o malom satelitu veličine 40 centimetara i težine od oko jedan kilogram.

foto: Printscreen YouTube

Ubrzo će uslediti lansiranje novih satelita, a zatim će u niskoj Zemljinoj orbiti, na visini između 161 i 321 kilometra, biti izgrađena izgrađena naseljiva platforma. Prvi čovek stupiće na nju za osam godina.

"Želimo da pružimo istu mogućnost svima koji žele da urade nešto za svoju zaštitu. Naš pravi dom nije kuća ili grad gde smo rođeni. Naš dom je planeta Zemlja i želimo da je zaštitimo. Ovo nije maštarija. Put na Mars, u druge galaksije - te stvari su laž. Ja imam sasvim drugu nameru", kaže Ašurbejli za CNN.

(Kurir.rs/CNN)

Foto: Printscreen YouTube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track