DOBITNIK PULICERA OTKRIVA ISTINU O HEMIJSKOM NAPADU U SIRIJI: Za sve su krivi zapadni mediji!
Foto: Printscreen/ Youtube, Foto: Printscreen YT

OBAVEŠTAJCI IMALI DRUGE INFORMACIJE

DOBITNIK PULICERA OTKRIVA ISTINU O HEMIJSKOM NAPADU U SIRIJI: Za sve su krivi zapadni mediji!

Planeta -

Dobitnik Pulicerove nagrade Simor Herš, je u nekoliko navrata već razotkrivao slučajeve koji su zanimali svetsku javnost, među kojima su masakr u Mi Laju u Vijetnamu, kao i zlostavljanje zatvorenika u američkom zatvoru u Abu Graibu, sada otkriva kako je Amerika napravila niz grešaka tokom medijske histerije oko napada u odmetničkom uporištu Kan Šeihun u Siriji.

On navodi da se izveštaji obaveštajnih službi SAD koji nisu poklapali s izveštajima zapadnih medija, u kojima je kao glavni krivac napada proglašen zvanični Damask.

Vodeći mediji u SAD takođe, nisu dovodili u pitanje odluku o bombardovanju Sirije.

"Ništa od ovoga nema nikakvog smisla", rekao je jedan oficir vojske SAD nakon što je čuo za odluku Bele kuće da bombarduje Siriju.

"Mi znamo da nije bilo nikakvog hemijskog napada… Rusi su pobesneli. A tvrdimo da imamo prave obaveštajne podatke i da znamo istinu…", rekao je ovaj oficir na kog se Herš poziva.

Heršov izveštaj je zasnovan na razgovorima sa nekoliko savetnika američke vojske, a među dokazima su i transkripti komunikacije koja je obavljana neposredno nakon sirijskog napada 4. aprila.

(Kurir.rs/ Sputnjik Srbija)

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track