(FOTO) ISLAMISTI OBORILI SAJTOVE VLADE SAD: Trampu su uputili jezivu poruku, a tviteraši optužuju CIA
Foto: tvitter/breaking911

sajber kalifat

(FOTO) ISLAMISTI OBORILI SAJTOVE VLADE SAD: Trampu su uputili jezivu poruku, a tviteraši optužuju CIA

Planeta -

Nekoliko internet stranica američke vlade hakorano je u nedelju, nakon čega je na njima osvanula preteća poruka ID-a, javlja CNN.

Posetioce stranice vlade u Ohaju tako je dočekala poruka na crnoj pozadini sa arapskim natpisom na vrhu, uz zvuk islamskog poziva na molitvu.

U poruci je pisalo: "Ti ćeš odgovarati, Trempe, ti i čitav tvoj narod, za svaku kap krvi koja teče u muslimanskim država". Poruka je završila izjavom: "Volim Islamsku državu".

U potpisu je kao hakerska grupa navedena Team System DZ, a ispod znaka na arapskom je napisano da je "protiv svih vlada na svetu".

Korisnici Tvitera su napali guvernera Ohaja Džona Kasića da je sam izveo hakerski napad, a jedan je u komentaru napisao: "Kasić i CNN su ID".

Drugi je objavio: "Teško da ću u ovo poverovati. Gomila tipova koji se skrivaju u pećinama hakovala američku vladu. Smrdi mi na CIA-u".

Hakovane su i brojne druge državne veb stranice, uključujući onu supruge guvernera Ohaja Karen Kasič i vladinog odlenjaa za zatvore i rehabilitaciju.

ID-ova propaganda pojavila se i na stranicama okruga Hauard u Marilendu.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Tviter

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 19 EPIZODA: Ovo je Asadov razbijač terorista, smrt dolazi sa neba!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track