(VIDEO) OVAJ SNIMAK JE OTKRIO UBICU: Uhapšen mladić osumnjičen za otmicu kineske studentkinje!
Foto: Printscreen Youtube

telo još nije pronađeno

(VIDEO) OVAJ SNIMAK JE OTKRIO UBICU: Uhapšen mladić osumnjičen za otmicu kineske studentkinje!

Planeta -

Mladić iz Ilinoisa optužen je zbog otmice kineske studentkinje Jingjing Cang (26), za koju istražioci veruju da je mrtva.

Brena Kristensena (28) uhapsili su agenti Federalnog istražnog biroa u petak, a ostaće u pritvoru dok ne izađe pred sud u ponedeljak gde će mu se suditi za kidnapovanje i nestanak Cang 9. juna, saopštila je policija Univerziteta Ilinois.

Hapšenje je usledilo dan nakon što je na stotine ljudi šetalo gradom u znak podrške Cang, stipendistkinji koja je, prema navodima lokalnih medija, došla da studira na Univerzitet Ilinois pre dva meseca. Njen otac i ostali članovi porodice doputovali su iz Kine kako bi učestvovali u kampanji i potrazi za njom.

"Ne postoje reči koje mogu da objasne zašto ili kako tako užasna stvar može da se desi, niti postoji bilo šta što bih mogao da kažem što će umanjiti tugu bilo kome od vas koji ste je poznavali", navodi se u saopštenju savetnika Univerziteta Roberta Džonsa.

foto: Printscreen Youtube

Cang je 9. juna otišla da potpiše zakup za stan u gradu Urbana, ali je propustila autobus. Dok je čekala sledeći, ispred nje se zaustavio vozač u 'Astri' i ona je, kako se navodi, ušla u vozilo.

Vlasti su uporedile vozilo koje je opisano sa Kristensenovim automobilom, a on je 15. juna istražiteljima rekao da je pokupio "Azijatkinju" koja je izgledala kao da je u nevolji.

On je u pisanoj izjavi dodao i da je izašla iz vozila nekoliko blokova dalje nakon što je počela da paniči jer je skrenuo u pogrešnom pravcu.

Istražitelji su otkrili da je Kristensen posetio forum na sajtu za fetiše pod nazivom "Otmica 101" sa pod-pretragama "Fantazija o savršenoj otmici" i "Planiranje kidnapovanja".

Istražitelji su otkrili i da su suvozačeva vrata na Kristensenovom automobilu nedavno očišćena i naveli da se na jednom audio snimku čuje kako objašnjava da je kidnapovao Cang i zadržao je u svom stanu.

"Na osnovu ovoga i drugih činjenica otkrivenih u toku istrage, policija ne veruje da je (Cang) još živa", navodi se u sudskom do dokumentu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track