NESVAKIDAŠNJA KRAĐA U FRANCUSKOJ: Uhapšen kradljivac raketnih bacača
Foto: Profimedia, 0310125800

KRAO PO VOZOVIMA

NESVAKIDAŠNJA KRAĐA U FRANCUSKOJ: Uhapšen kradljivac raketnih bacača

Planeta -

Francuska policija uhapsila je mladića (23) zbog sumnje da je ukrao vojne raketne bacače i granate sa teretnog voza, izjavio je danas izvor blizak slučaju.

Kako se navodi, krađa se dogodila krajem juna dok je voz putovao ka vojnoj logističkoj bazi Mirama, blizu Marseja i drugoj bazi u Brien-le-Šatou, 200 kilometara istočno od Pariza, prenosi AFP.

Tokom istrage utvrđeno je da je oružje bilo u kutijama koje nisu bile "ni zapečaćene, ni obezbeđene", a prema pisanju lista "Parizijen" uzeta su četiri bacača raketa i četiri kutije sa granatama.

Vlasti su brzo identifikovale lopova, koji često krade iz vozova i koji je uhapšen u svojoj kući u Miramau, gde je pronađeno i ukradeno oružje.

Ministarstvo odbrane naložilo je internu istragu o "uslovima transporta municije teretnim vozom" i, kako je navelo, "preduzeće mere da pojača svoju bezbednost".

To nije prvi slučaj krađe vojnog oružja u Francuskoj - u julu 2015. godine lopovi su iz baze Mirama ukrali najmanje 150 detonatora i plastični eksploziv, a 2016. godine su iz vojne baze na jugoistoku Francuske ukradene kutije sa delovima za pušku.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track