ŠKOLA BEZ SRCA: Učenici koja boluje od raka zabranili dolazak na maturu, razlog je više nego bizaran
Foto: Google Street View

strašno

ŠKOLA BEZ SRCA: Učenici koja boluje od raka zabranili dolazak na maturu, razlog je više nego bizaran

Planeta -

Tinejdžerki koja se oporavlja od tumora škola je zabranila da dođe na maturski ples zato što je previše izostajala sa nastave.

Aleks Dalas koja pohađa školu Orminston Bolingbrouk Akademi u Češajeru bolovala je od tumora još otkako je imala četiri godine. Dok se spremala za poslednji ples godine, morala je da obaviti po život opasnu operaciju kojom je uklonjen tumor iz njezinog mozga.

Nakon uspešne operacije Aleks se školovala kod kuće kako bi bila u toku s nastavom i kako ne bi previše toga propustila.

Devojka se, kao i koleginice, uzbuđeno pripremala za zabavu. Njena je majka potrošila 380 funti na haljinu i 60 funti na cipele s cirkonima.

ALI škola joj je zabranila da dođe, jer nije bila na nastavi dve nedelje pre plesa.

"Budući da nije bila u školi pola godine, zamolili smo da dođe na jedan čas svaki dan, u periodu od dve nedelje pre zabave, kako bismo procenili učenicu i kako bi ona ušla u interakciju s drugim učenicama. Ona to nažalost nije učinila stoga smo teška srca odlučili da ne bi bilo dobro da ona prisustvuje događaju’, odgovoreno je iz školske uprave.

"Jako me pogodilo što nisam mogla da idem. Taj je ples nešto čemu se radujete od 11. godine života. Nervira me što smatraju da sam mentalno nestabilna – nisam. Ljudi ne bi trebali da diskriminišu druge iz nerazumevanja", dodala je Aleks, prenosi Independent.

Kurir.rs/Independent

Foto: Google Street View

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track