(VIDEO) RUSI LIKVIDIRALI KASAPINA IZ KAČANIKA:  Terorista sa Kosova Lavdrim Muhadžeri ubijen u Siriji!
Foto: Printscreen Youtube

RAZBILI DŽIHADISTE

(VIDEO) RUSI LIKVIDIRALI KASAPINA IZ KAČANIKA: Terorista sa Kosova Lavdrim Muhadžeri ubijen u Siriji!

Planeta -

U Siriji je likvidiran jedan od vođa terorističke organizacije ID sa Kosova Lavdrim Muhadžeri.

On je ubijen tokom zajedničke operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i sirijskog odreda „Tigar“ u području Idliba, saopštio je grčki list „Pro njuz“, ne otkrivajući izvor informacija.

Mediji su ranije nekoliko puta objavljivali vest o likvidaciji Muhadžerija, poznatijeg kao Abu Abdulah el Kosovi ili „kasapin“. On je postao poznat 2014. godine zbog propagandnih snimaka na kojima se vidi kako odrubljuje glave hrišćanima, šiitima i alavitima, piše list.

Državni sekretar SAD Džon Keri je 2014. godine stavio Muhadžerija na spisak terorista. Muhadžeri se vratio u Siriju u maju posle četvoromesečnog putovanja po Albaniji i Kosovu, navodi se u saopštenju.

List piše da je terorista ubijen tokom zajedničke operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije i sirijske jedinice „Tigar“ u Idlibu. Tokom operacije ubijeno je i šest od njegovih 20 ličnih telohranitelja.

„Čim je objavljena vest o njegovoj smrti, ministar saobraćaja kosovske pseudo-države Lufti Zarku posetio je porodicu terorističkog vođe u Kačaniku i izrazio saučešće.

Predstavnik islamske verske zajednice u Kačaniku Florim Neziraj je izrazio žaljenje povodom smrti ’muslimanskog borca‘. Naziraj je u džamiji objavio vest o smrti Muhadžerija u Siriji.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto printscreen youtube

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ratuju za veru, ali i debelu platu: Ko su ljudi koji iz Srbije odlaze na sirijski front?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track