(VIDEO) RUSKI ROBOT NEOČEKIVANI HEROJ: Spasio devojčicu, inženjeri tvrde da nije bio programiran za to
Foto: Daily mail video screenshot

ČUDO TEHNIKE

(VIDEO) RUSKI ROBOT NEOČEKIVANI HEROJ: Spasio devojčicu, inženjeri tvrde da nije bio programiran za to

Planeta -

Snimak sa Politehničkog univerziteta u Permu, u centralnoj Rusiji, pokazuje Promobota - robota za "samo-učenje" - koji sprečava da polica padne na devojčicu koja se penje na nju. Ali da li je baš sve tako?

Oleg Kivokurcev, jedan od kreatora robota, tvrdi da je njegova mašina samostalno izvršila manevar - ali njegov tim je u prošlosti bio optužen za lažiranje. Bilo je više bizarnih incidenata koji su uključivali stvaranje ovog robota - uključujući dva očigledna pokušaja bekstva iz objekta za testiranje, kao i da je davao čudne odgovore na pitanja.

Iako nije potvrdio ove tvrdnje, poznati veb sajtovi, uključujući Atlas Obscura i BGR, istovremeno su razotkrili projekat Promobota, dok su ga mnogi jednostavno ignorisali.

Nepostojanost u video snimcima i osećaj da su snimci "previše dobri da bi bili istiniti" doprinose sumnji o verodostojnosti projekta. U najnovijem videu, Promobot se može videti kako sedi u univerzitetskom lobiju koji je pun posetilaca.

Potom devojčica, očigledno bez pratnje odrasle osobe, priđe i počne da se penje na policu. U jednom trenutku robot prilazi i pridržava policu kolja se opasno ljulja. Prvi sumnjiv trenutak je da je neko uklonio zaštitni konopac ispred police. Drugo, pitanje je šta police rade u lobiju. Treće kutije izgleda da su prazne.

Oleg Kivokurtsev, direktor robotske kompanije Promobot kaže da je robot bio pripremljen za dodelu diploma, i da se sve desilo slučajno.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Daily mail video screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VIDIM DONIJELI STE OVE ROBOTE: Ceo Balkan vrišti od smeha zbog ispale crnogorske voditeljke!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track