(VIDEO) NIČE FEJSBUKOVO SELO: Zakerberg gradi jeftine stanove za svoje radnike!
Foto: Printscreen Youtube

brže do posla

(VIDEO) NIČE FEJSBUKOVO SELO: Zakerberg gradi jeftine stanove za svoje radnike!

Planeta -

Mark Zakerberg osnivač Fejsbuka, planira da izgradi vlastito 'selo' sa 1500 stanova za radnike kojima je preskupo iznajmljivanje stanova u Silikonskoj dolini.

Šefovi najveće društvene mreže već su predali planove za 'Vilov Campus'. Zamišljeno je da se izgradi naselje s prodavnicama i javnim prostorima preko puta sedišta firme.

Kako kažu bili su primorani na ovaj potez jer lokalne vlasti nisu ulagale u infrastrukturu koja je dovela do ogromnog rasta cena, put do posla je postao predug.

"Naš cilj je da kreiramo selo koje će istovremeno da pruži potrebne usluge, stanovanje i rešavanje pitanja prijevoza, ali i kancelarijski prostor", kaže Fejsbukov Džon Tenanes. U Fejsbukovim kancelarijama u Menlo Parku radi više od 9.000 ljudi.

Gradonačelnica Menlo Parka Kirsten Kejt pozdravila je Fejsbukov plan da reši problem visokih cena kirija za stanovanje. Naime, samo od 2010. je na širem području San Franciska otvoreno više od 640.000 novih radnih mesta, a gradnja stambenog prostora nije ni približno prtatila taj rast.

Kejt je napisala na Tviteru da se nada da će i druge kompanije izaći sa sličnim idejama.

foto: Printscreen Youtube

Kako prenosi Gardijan, samo 15 posto stanova koje će Fejsbukda izgradi će biti ispod tržišne cene. Inače, iznajmljivanje dvosobnog stana na Menlo Parku je u proseku 3.934 dolara i to je jedna od najviših cena u SAD.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printscreen youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track