(VIDEO) USPELI SU DA UKRADU ZLATNIK OD 100 KILA: Pali su na sitnici, ali niko ne zna gde su ga sakrili
Foto: Youtube screenshot/Euronews

bakSuzi

(VIDEO) USPELI SU DA UKRADU ZLATNIK OD 100 KILA: Pali su na sitnici, ali niko ne zna gde su ga sakrili

Planeta -

Nemačka policija uhapsila je danas lopove koji su iz jednog berlinskog muzeja ukrali kanadsku zlatnu kovanicu tešku 100 kilograma, javio je AP.

Oko 300 pripadnika specijalnih jedinica policije je izvršilo racije na nekoliko mesta u Berlinu i uhapšene su najmanje dve osobe osumnjičene za krađu nekoliko miliona dolara vredne kovanice pod nazivom "Veliki javorov list", iz muzeja Bode u martu ove godine.

Portparol policije je izjavio da su dvojica uhapšenih identifikovani pomoću video snimka pljačke, dodajući da kovanica nije pronađena. Policija smatra da su lopovi pretopili zlato i prodali ga.

Policija je pretresla i juvelirnicu nedaleko od mesta hapšenja, sledeći dokaze o mogućoj prodaji pretopljenog zlata, javila je nemačka agencija DPA.

Kovanica je bila tri centimetara debela i prečnika 53 centimetara, a jedna je od pet koje je izlila kanadska Kraljevska kovnica u apoenima od milion dolara, ali je stvarna vrednost zlata oko četiri i po miliona dolara.

Na jednoj strani se nalazi lik kraljice Elizabete, a sa druge javorov list. Muzej je kovanicu dobio na zajam od privatnog vlasnika. Lopovi su u muzej ušli kroz prozor i uzeli kovanicu, koji su odneli u kolicima, a potom su hodali prugom do automobila kojim su pobegli.

Kurir.rs/Fonet

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LOPOVI NASTRADALI: Pokušali su da ga opljačkaju, a on ih je OPRAO!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track