Najnovije vesti

IZMET PADAO S NEBA: Avion ispraznio toalete tačno iznad kruzera, 23 osobe povređene na brodu! (VIDEO)
Foto: Pixabay

Pravo na palubu

IZMET PADAO S NEBA: Avion ispraznio toalete tačno iznad kruzera, 23 osobe povređene na brodu! (VIDEO)

Planeta

Neočekivana situacija na brodu koji plovi ka Havajima

Uprkos propisima, mnoge azijske avio-kompanije nastavljaju da prosipaju avio-otpad tokom leta iznad Tihog okeana, a ponekad čak i tokom letova iznad kopna.

U decembru 2016. godine Nacionalni zeleni sud (NGT) Indije je odredio novčanu kaznu od 50.000 dolara avio kopanijama koje prazne taolete u vazdhu, nakon što je Delhi više puta bio pogođen ‚‚plavim ledom".

Stotine putnika se se baš u to vreme nalazili na palubi, a neke su pogodili i projektili težine 4,5 kg.

foto: Pixabay

Jedan od putnika kaže Dženis Garison kaže da se led pojavio odjednom i da je iznenadio sve na palubi. Veliki komadi lea su se pojavili niotkuda, mnogo ljudi je odmah bilo povređeno, a putnici nisu znali šta im se u tom momentu dešava i šta ih to napada. Osim leda, ka putnicima je poleteo i izmet. Pet putnika je u kritičnom stanju, a još 18 je teško povređeno, medicinsko osoblje je reagovalo brzo i uspelo da stabilizuje sve povređene. Brod je brzo preusmeren na Havaje, da bi se popravio i da bi putnicima bila pružena bolja medicinska nega. Nekima od putnika će trebati nedelje da se oporave.

foto: Pixabay

‚‚North Pacific Cruise Lines" koji poseduje kruzer ‚‚Lady of the Pacific" je potvrdio da neće podneti tužbu protiv tajvanske avio kompanije. Prema međunarodnom zakonu, odlaganje toaletnog otpada sa neba je nezakonito. Uprkos propisima, mnoge azijske avio-kompanije nastavljaju da prosipaju avio-otpad tokom leta iznad Tihog okeana, a ponekad čak i tokom letova iznad kopna.

foto: Pixabay

(Kurir.rs/espreso.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Doleteo na parking, ali bukvalno! Najbizarnija nesreća snimljena u Bugarskoj

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...