Petoro ubijeno u mafijaškoj zasedi na Kipru
Foto: KURIR

Petoro ubijeno u mafijaškoj zasedi na Kipru

Planeta -
Trojica Kiprana i dvojica Rumuna, privatni telohranitelji lokalnog biznismena, ubijeni su u mafijaškom stilu dok su se vozili u automobilu u turističkom odmaralištu Aja Napa na Kipru

NIKOZIJA - Trojica Kiprana i dvojica Rumuna, privatni telohranitelji lokalnog biznismena, ubijeni su danas u mafijaškom stilu dok su se vozili u automobilu u turističkom odmaralištu Aja Napa na Kipru, saopštila je policija.

Prema saopštenju policije, ovo je jedan od natežih oružanih incidenata ove vrste na mediteranskom ostrvu, a dogodio se u blizini glavnog lokalnog trga.

Petorica ubijenih nalazili su se u automobilu kada su u njih, oko pola sata posle ponoći, pucali za sada nepoznati napadači. Automobil žrtava je zatim udario u parkirano vozilo.

Četiri od pet žrtava preminule su na licu mesta pošto su pogođene u glavu i grudi, dok je jedna žrtva umrla na putu do bolnice, objavio je državni kanal CyBC.

Taj kanal, takođe, prenosi da je jedini svedok ovog hladnokrvnog ubistva bio britanski turista, kojeg policija ispituje. Svedok je, kako je rekao, neposredno pre pucnjave, video motocikl koji prati automobil, preneo je Frans pres.

Policija ovaj napad pripisuje "izravnavanju računa" povezanih sa kriminalom. Slični obračuni nekada nisu bili retki na Kipru, ali je policija poslednjih godina uspevala da ih spreči.

Mesto Aja Napa je jedno od napoznatijih turističkih odmarališta na Kipru, naročito popularno među mladim britanskim turisima i Rusima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track