RUSIJA POZDRAVLJA TRAMPOVU ODLUKU: Prekid programa obuke sirijskih pobunjenika otvara put za saradnju
Foto: Printscreen YouTube/RT

DOBRA VEST

RUSIJA POZDRAVLJA TRAMPOVU ODLUKU: Prekid programa obuke sirijskih pobunjenika otvara put za saradnju

Planeta -

MOSKVA - Odluka o prekidu američkog programa obuke i naoružavanja umerenih sirijskih pobunjenika otvara nove mogućnosti za saradnju Rusije i SAD u ratu protiv terorizma, ocenio je danas ruski senator Konstantin Kosačev.

"Sigurno da su ovo dugo očekivane i odlične vesti. Takav preokret bez sumnje stvara nove mogućnosti za rusko-američku saradnju u borbi protiv terorizma u Siriji", rekao je Kosačev, šef Komiteta za međunarodne poslove Saveta federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta.

Kosačev je u poruci na Fejsbuku napisao da Vašingoton optužuje Rusiju za mešanje u sirijski sukob dok sprovodi "program opremanja i vojnog obučavanja opozicije u suverenoj zemlji s ciljem rušenja režima" predsednika Bašara аl Asada.

Američki predsednik Donald Tramp doneo je u sredu odluku da obustavi višegodišnji tajni program Centralne obaveštajne agencije (CIA), što je Moskva već dugo tražila od SAD. Vašington post, koji je objavio vest o prekidanju programa, naveo je, pozivajući se američke zvaničnike, da obustavljanje operacija pokazuje Trampovo nastojanje da nađe načine da sarađuje sa Rusijom.

(Kurir.rs/Beta)

Foto: Printscreen YouTube/RT

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) SILA 15 EPIZODA: Vatreni Pinokio - Smrt za džihadiste, TOS-1 BM Buratino

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track