UBIJAJU ŽIVOTINJE DA BI SE POHVALILI: I sina čuvenog lava Sesila ubile lovokradice
Foto: Profimedia

POTAMANILI SVE LAVOVE

UBIJAJU ŽIVOTINJE DA BI SE POHVALILI: I sina čuvenog lava Sesila ubile lovokradice

Planeta -

Sina najpoznatijeg lava Zimbabvea Sesila, čije je ubistvo izazvalo bes javnosti širom sveta, takođe su ubile lovokradice.

Nadležni Nacionalnog parka Huange su izjavili da je Ksanda ubio doktor Ričard Kok koji je takođe upucao i njegovog brata 2015. godine. Bio je star šest godina i imao je nekoliko potomaka.

“Danas smo saznali da je pre nekoliko dana Ksandu, Sesilovog sina upucao dr Ričard Koka koji je hteo da se hvali svojim ulovom. Kok je takođe upucao i Ksandinog brata, 2015. godine koji je tada imao samo četiri godine. Imao je nekoliko potomaka. Nažalost, oba Sesilova sina su nakon dve godine doživela istu sudbinu kao i njihov otac“, navodi se u saopštenju Nacionalnog parka.

Smrt njegovog oca, lava Sesila bila je glavna vest u svetu. Zubar Volter Palmer iz Minesote poželeo je da na svom safari putovanju ubije lava i za metu je odabrao veličanstvenog Sesila, najpoznatijeg lava u Zimbabveu. Lav je pronađen odran i obezglavljen na obodima parka. 13-godišnji lav nosio je GPS ogrlicu u okviru istraživačkog projekta Oksford univerziteta.

Utvrđeno je da je najpre pogođen strelom, a lovci su ga zatim pratili i ubili iz puške.

Njegovo ubistvo izazvalo je bes javnosti širom sveta, ali i masovne proteste u kojima su aktivisti za prava životinja zahtevali najstrože kazne za lovokradice.

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV IZ ZOO VRTA: Evo kako životinje preživljavaju tropske temperature

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track