MALEZIJSKI POSLANIK IZJAVOM RAZBESNEO CELU ZEMLJU: Kada žena uskraćuje seks mužu, to je zlostavljanje!
Foto: Facebook

I EMOTIVNO I FIZIOLOŠKO

MALEZIJSKI POSLANIK IZJAVOM RAZBESNEO CELU ZEMLJU: Kada žena uskraćuje seks mužu, to je zlostavljanje!

Planeta -

Malezijski poslanik vladajuće partije Barisan izazvao je bes javnosti u toj zemlji rekavši da žena koja mužu uskraćuje seks, zlostavlja ga emotivno i fiziološki.

Mnogi građani i aktivisti nazvali su njegove komentare tužnim i besmislenim.

Če Mohamed Zulkiflaj Džuso nepodesan komentar izneo je tokom debate o amandmanima zakona o porodičnom nasilju.

"Iako su muškarci fizički snažniji od žena, ima slučajeva kada žene povređuju ili zlostavljaju muževe na ekstreman način. Obično, žene psuju i proklinju svoje supruge - to je emotivno zlostavljanje. Vređaju ih i odbijaju da zadovolje njihove seksualne nagone. Sve su to tipovi zlostavljanja", rekao je Džuso.

Marina Mahatir, iz pokreta za ženska prava, rekla je da su ovakve izjave nastale uz neznanja.

"Žene imaju pravo da kažu ne, to je staromodno mišljenje da kad oženiš ženu, postaješ vlasnik i njenog tela. To tako ne funkcioniše", kaže Mahatir, inače ćerka bivšeg premijera Malezije Mahatira Mohameda.

Ovo nije prvi put da poslanici iznose problematične stavove, što samo doprinosi tvrdnji da Malezija nema dovoljno regulisane zakone koji idu u prilog pravima žena.

Pojedini kritičari su istakli da ukoliko ga jedna žena zlostavlja, utehu može potražiti kod druge tri supruge, pošto je po tamošnjem islamskom zakonu muškarcu dozvoljeno da ima tri žene.

U aprilu ove godine, još jedan poslanik vladajuće partije je rekao da su 9-godišnje devojčice "fizičke i duhovno" spremne za brak.

U Maleziji živi oko 28 miliona ljudi, a njih 60 odsto su muslimani.

Kurir.rs/RT Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track