VOŽNJA ZLATA VREDNA: Zaboravio je da zaključa bicikl, pa dobio paprenu kaznu od 3 miliona dolara
Foto: Profimedia

Presmešno

VOŽNJA ZLATA VREDNA: Zaboravio je da zaključa bicikl, pa dobio paprenu kaznu od 3 miliona dolara

Planeta -

Javni bicikli, tamo gde postoje, obično su veoma jeftino i jednostavno sredstvo za kretanje po gradu, pa kada njihov korisnik dobije kaznu od 3,2 miliona dolara, malo je reći da ostane šokiran.

Izvesni Li iz provincije Hubej u centralnoj Kini svakodnevno ide na posao javnim biciklom sistema "Mobike", čija upotreba košta 1 juan (oko 15 centi američkog dolara).

Li je, međutim, jednom zaboravio da zaključa iznajmljeni bicikl, a to je shvatio nakon tri dana kad je saznao da mu je naplaćeno 34 juana (oko 5 dolara) za 23 sata korišćenja bicikla. Pošto je uvideo svoju grešku, pozvao je korisnički servis kompanije "Mobike". Rečeno mu je da će od naplate odustati, ali da će mu umesto toga sa njegovog korisničkog računa biti skinuto 15 kredita. Li je, međutim, uskoro uvideo da mu je naplaćena kazna od 21.4 miliona juana, odnosno neverovatnih 3,1 miliona dolara. I pre nego što je počeo da bež na drugi kraj zemlje, stiglo je razjašnjenje. Do naplate neverovanto velikog iznosa došlo je usled softverske greške, pa je naplata obustavljena.

(Kurir.rs/rt.com)

(Foto: Profimedia)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

OVAKO RUSI REŠAVAJU PROBLEM: Izašli da biju bicklistu, a u tome ih sprečili... specijalci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track