(FOTO) BLATNA LAVINA BILA KOBNA: U kolima kod poznatog letovališta poginula Italijanka
Foto: Tviter/Fernandino Avarino

tužno

(FOTO) BLATNA LAVINA BILA KOBNA: U kolima kod poznatog letovališta poginula Italijanka

Planeta -

U nesreći u italijanskim Alpima rano jutros poginula je žena, kada je lavina vode i blata odnela njen automobil, saopštila je policija.

Nesreća se desila blizu ski centra "Kortina d'Ampeco" u planinskom lancu Dolomita na severoistoku Italije. Lavina je izazvana toplotnim talasom koji izaziva jake oluje.

Vozilo je pronađeno u koritu reke, prekriveno smećem. Spasioci nisu uspeli da spasu ženu.

Ta nesreća se dogodila dva dana nakon što je dvoje penzionera ostalo zarobljeno u šumskim požarima i nastradalo u centralnoj i južnoj Italiji.

Požari su se nedavno proširili u Italiji, kao posledica talasa visokih temperatura koje su ove nedelje dostizale 40 stepeni u najvećem delu zemlje.

Subjektivnom osećaju temperature doprinose i vlažnost vazduha i drugi faktori. Tako je u regionu Kampanije juče procenjena temperatura od 55 stepeni.

Toplotni talas je izazvao i dugu sušu koja je nanela značajnu štetu poljoprivredi zemlje.

Proizvodnja maslina na jugu Italije ove jeseni biće upola manja od uobičajene a proizvodnja ovčjeg mleka je 30 odsto manja nego u drugim regionima.

Broj pacijenata u bolnicama i hitnoj pomoći povećan je sa 15 na 20 odsto tokom prethodnih dana a meteorolozi ne predviđaju zahlađenje pre sledeće nedelje.

Kurir.rs/Beta AFP

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track