(FOTO,VIDEO) ONE SU SEKSI VLADARKE BLISKOG ISTOKA: Obrazovane, lepe i moćne žene u svetu muškaraca
Foto: AP

(FOTO,VIDEO) ONE SU SEKSI VLADARKE BLISKOG ISTOKA: Obrazovane, lepe i moćne žene u svetu muškaraca

Planeta -

Nisu sve lepe žene sa Bliskog istoka skrivene iza slojeva verske odeće - veliki broj njih zadivljuje stilom, izgledom i aktivnim pozicijama u društvu.

1. Rania Al-Abudlah

Ona je kraljica Jordana, supruga kralja Abdulaha II i majka naslednika prestolja, njihovog sina Huseina. Rania je aktivna korisnica Instagrama pa se redovito bori za veća prava žena na Bliskom istoku i favorizira zamenu tradicionalne odeće onom modernom i praktičnijom. Sama kraljica obožava kreatore poput Armanija pa se često fotografiše za modne magazine.

2. Amera Al-Tavel

Ova saudijsko-arapska princeza otvoreno govori i zalaže se za reforme u svojoj zemlji, a odlučna je svojim primerom da dokaže da bi svako trebalo da živi po željama svog srca. Amera je studirala u SAD, vozi automobil i razvedena je, a nalazi se na čelu humanitarne organizacije "Alvaled Filantropis".

3. Dena Abdulaziz al Saud

Princeza sa najviše stila u islamskom svetu koja poseduje vlastite modne butike u Kataru i Saudijskoj Arabiji je Dena Abdulaziz al Saud. Ona je prošle godine postala glavna urednica Voga Arabija, a osim što obožava modu, posvećena je svojoj porodici i odgajanju troje dece.

4. Moza bint Naser

Ona je druga žena nekadašnjeg katarskog emira i majka novog vladara te zemlje. Osim toga je na čelu Udruženja za obrazovanje, nauku i društveni razvoj i ambasador UNESKO-a. Zalaže se slobodu medija i sanja o tome da Katar postane razvijen kao Silicijumska dolina.

#تعليم #الخرطوم #السودان #education #khartoum #sudan

A post shared by Moza bint Nasser (@mozabintnasser) on

5.Haja bint Husein

Sestra trenutnog kralja Jordana, takođe je supruga šeika Mohameda bin Rašid Al Maktouma, vladara Dubaija. Ona je studirala na Oksfordu a bavi se humanitarnim radom, a i ambasador mira je u UNESKO-u.

6. Lala Salma

Supruga kralja Muhameda VI od Maroka, ova crvenokosa dama je prva žena marokanskog vladara koja je javno pokazala kako izgleda. Osim toga, može da se pohvali činjenicom da ima diplomu inženjera informatičkih sistema.

7. Maiha bint Mohamed bin Rašid Al Maktoum

Ćerka Mohameda bin Rašida Al Maktouma, vladara Dubaija, ova mlada žena obožava sportove pa je vođa nacionalnog karate tima Ujedinjenih Arapskih Emirata i ima brojne obožavatelje.

8. Dana Al Kalifa

Ova princeza je opsednuta modom. Piše vrlo popularni blog "The Overdressed", a osim toga je i prava Instagram zvezda. Njena uspešnost je inspiracija brojnim djevojkama.

Don't forget to check out my ounass.com story for my summer must haves which are totally shoppable!

A post shared by theoverdressed (@theoverdressed) on

(Kurir.rs/Express.hr)

Foto AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track