(FOTO) KIM ŠALJE ZASTRAŠUJUĆE PORUKE AMERICI: Severna Koreja izdala preteće poštanske markice!
Foto: Printscreen Tweet

zalepi pa zapreti

(FOTO) KIM ŠALJE ZASTRAŠUJUĆE PORUKE AMERICI: Severna Koreja izdala preteće poštanske markice!

Planeta -

Severna Koreja pustila je u opticaj seriju markica kako bi obeležili uspešno testiranje dve interkontinentalne balističke rakete. Markice prikazuju pripremu lansiranja Hvasong-14 rakete, a jedna od markica pokazuje Kim Džong-una.

Severna Koreja redovno izdaje nove markice povodom važnih događaja. Prošlog meseca su tako imali još dve, jednu na kojoj je red vojnih glava uperen u nešto što izgleda kao Bela kuća, a drugu na kojoj se vidi šaka koja uništava američku raketu.

Lansiranje raketa iz Severne Koreje alarmiralo je severoistok Azije kao i Vašington. Amerikanci tvrde da rakete mogu da dobace do kontinentalnih delova SAD, a neki stručnjaci se slažu i da bi čak mogle da stignu i do Čikaga, piše Telegraf.

Iako su UN uvele sankcije većoina veruje da to neće ništa da promeni. Od februara ove godine Severna Koreja testirala je 14 raketa, a dve koje su dobile svoje markice lansirane su u julu.

foto: Printscreen Tweet

Tramp je zato u utorak zaoštrio retoriku protiv Pjongjanga, rekavši da će biti dočekan 'vatrom i besom kakve svet nije video' ako nastavi da preti Sjedinjenim Državama.

Nekoliko sati posle Trumpove izjave Severna Koreja je objavila da 'pažljivo razmatra' plan o raketnom napadu u blizini američke pacifičke teritorije Gvam, prenosi novinska agencija KCNA.

Kurir.rs/24sata.hr

Foto printscreen tweet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sila 9. epizoda Kimov leteći konj od kojeg se trese zemlja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track